“Збудники раку” у продуктах: м’ясо та молоко справді небезпечні?
Причини раку часто різноманітні. Але їжа відіграє ключову роль: близько 30 відсотків випадків раку пов’язані з дієтою. Німецький центр дослідження раку особливо попереджає про дві продукти харчування.
Рак грудей-найпоширеніший вид раку у жінок, причому рак товстої кишки знаходиться на іншому місці у обох статей. Причини розвитку обох типів раку досі не з’ясовані. Тим не менш, дослідники Німецького центру дослідження раку (DKFZ) визначили збудник раку у продуктах харчування: так званий мікроб BMMF.
Потрібні подальші дослідження
BMMF розшифровується як “яловиче м’ясо та молочний фактор”, збудник виявлень у молоці та м’ясних продуктах з європейської яловичини. Ступінь впливу BMMF на ризик раку поки не може бути надійно оцінена. Терміново необхідні подальші дослідження збудників інфекції.
Про значення харчування:
- Майже кожен третій захворює на рак. Причини цього різноманітні. Проте, за даними ВООЗ, вирішальну роль відіграє дієта. Експерти зі споживання зі Stiftung Warentest показують, яких продуктів слід уникати або, по крайней мере, їсти в помірних кількостях: дієта відповідальна за кожне третє ракове захворювання.
- Німецький дослідник раку підозрює: велика кількість випадків раку грудей і товстої кишки може бути викликана інфекцією, що спричинюється шкідливими патогенами у коров’ячому молоці та яловичині. Тепер у нього є нові докази: лауреат Нобелівської премії з медицини попереджає: патогени у молоці та м’ясі можуть сприяти розвитку раку.
- Чи є зв’язок між вживанням певних продуктів та розвитком раку? Це досліджують різноманітні дослідження по всьому світу. Деякі дослідники підозрюють, що особливо рак грудей і товстої кишки, а також розсіяний склероз можуть бути пов’язані зі споживанням яловичини та коров’ячого молока. Неправильне харчування у немовлят може потім призвести до раку.
Джерело zhenskiy.kyiv.ua
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!