Знижка - 10% на весь медичний одяг по промокоду HALAT5
Здоров’я постраждає: 5 продуктів, які небезпечно їсти влітку
Всі ми добре знаємо, що літо — це час, коли можна їсти овочі та фрукти в необмеженій кількості. Але, якщо неправильно зберігати продукти харчування, можна зіткнутися з неприємними, а іноді і небезпечними наслідками для організму, інформує sutura.org.ua
Щоб літні місяці пройшли без проблем, ми зібрали список продуктів, із якими потрібно бути максимально обережними.
Фрукти та овочі
У цю категорію входять усі фрукти та овочі без винятку. Опасність полягає в тому, що вони перегріваються на сонці та починають гнити. Особливу увагу приділяйте кавунам та диням. Такі продукти можуть спричинити сильне харчове відрування.
Симптоми: біль у шлунку, особливо після їжі, розлад чи тошнота. Якщо ви помітили висипання на тілі — звертайтеся до лікаря, це явний ознака відруєння нітратним арбузом або дінею.
Як уникнути: детально переглядати кожен фрукт, який ви плануєте купувати. Не важливо, ви робите покупки на ринку або в супермаркеті, це правило діє скрізь. Також добре промивайте продукти перед вживанням.
Яйця та яєчний крем
Ці продукти можуть стати дуже небезпечними для вашого здоров’я літом. При дії високої температури на шкаралупі яйця, там з’являються бактерії сальмонелі. А ми всі чули про це кишечне захворювання!
Симптоми: ознаки з’являються через 7-8 годин після вживання яєць. Є нудота і висока температура.
Як уникнути: купувати лише свіжі яйця, вони не повинні лежати понад 5 днів. Миті яйця категорично заборонено – треба розбивати їх сухими.
Риба та суші
Літом риба та суші потрапляють до категорії заборонених продуктів через бактериї, що викликають ботулізм.
Симптоми: розлад шлунку, тошнота та висока температура.
Як уникнути: купувати рибу лише в спеціалізованих магазинах чи супермаркетах. Добре проварюйте, просмажуйте та тушкуйте рибу, щоб усі бактериї були знищені за допомогою термальної обробки. А вісь від суші краще відмовитись на літній період.
Грибі
Найскладніше це правильно вибрати гриби. Їх дуже небезпечно купувати «з рук», не маючи підтвердження, що вони не отруйні.
Симптоми: виявляються вже через 20 хвилин після вживання. Острий біль у животі, запаморочення, холодний піт та рідкісний пульс.
Як уникнути: краще не купувати гриби у бабусь або у придорожніх лотках. Якщо ви самі збирали гриби, то краще сім разів переконатися, що вони є. А ще краще вибирати альтернативу із супермаркету у вигляді шампіньйонів.
М’ясо
Влітку всі готують шашлик, але треба бути гранично обережними із м’ясом у цю пору. Відруїтися зіпсованим м’ясом набагато легше, ніж вам здається!
Симптоми: тошнота та тяжкість у шлунку. Також піднімається температура до 38 градусів.
Як уникнути: не купуйте вже замариноване м’ясо у магазині, краще маринувати самостійно. Добре просмажуйте м’ясо.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!