Австралійські вчені з університету Сіднея дійшли висновку, що урізання частки білка в раціоні та збільшення обсягу споживання “здорових” вуглеводів може бути секретом довгої та здорової життя.

Зокрема, йдеться про зниження споживання яєць, молока, білого м’яса, сої та включення до свого харчування більшої кількості свіжих фруктів, овочів, продуктів цільного зерна та бобових. При цьому також слід уникати рафінованого цукру, білого хліба та випічки.

Дослідники встановили, що такий тип харчування має ті ж переваги (у плані підвищення метаболізму, активності інсуліну, зниження рівня цукру в крові та рівня холестерину), як і скорочення споживання калорій на 40%.

При цьому якщо обмеження калорій може бути досить складною стратегією для деяких людей і підвищує ризик втрати кісткової маси, зниження лібідо і фертильності, то урізання білка та збільшення споживання “здорових” вуглеводів не має таких негативних наслідків. Таке харчування підтримує високий метаболізм навіть за збільшення кількості споживаної їжі, запевняють фахівці.