Зелені або червоні: які яблука корисніше додати у свій раціон
У здоровому раціоні людини обов’язково повинні бути присутні різноманітні овочі та фрукти. У них містяться необхідні для організму вітаміни та мікроелементи. Найпопулярнішим фруктом у всьому світі можна назвати яблука.
Чим вони корисні, чи існують протипоказання, і якого кольору плоду краще віддавати перевагу?
Користь яблук
Яблука є джерелом багатьох мікроелементів, які необхідні організму для нормального функціонування та захисту від різних захворювань. Вони містяться:
- залізо;
- медь;
- кальцій;
- магній;
- йод;
- фосфор;
- витамини групи C;
- витамини групи B;
- вітамін PP;
- вітамін Е і багато іншого.
Яблука дуже корисні для печінки, оскільки пектині, які містяться в них, сприяють виведенню поганого холестерину. Крім того, цей фрукт прийде на допомогу при запаленнях та набряках, завдяки присутності в ньому антиоксидантів. Кверцетин у поєднанні з витамином С здатний захищати організм від онкологічних захворювань.
Шкода яблук
Попри всі свої корисні властивості, яблука необхідно з обережністю вживати людям, які страждають на захворювання желудочно-кишкового тракту. У період загострення краще зовсім відмовитися від фрукта. Цієї поради слід дотримуватися і у разі виникнення метеоризму після вживання яблук.
У складі яблук присутні кислоти, які здатні руйнувати зубну емаль і провокувати різні захворювання зубів, у тому числі карієс. Тому після того, як ви з’їсте яблуко, завжди полощіть рот простою водою.
Деякі виробники при вирощуванні яблук застосовують нітрати, тому краще віддавати перевагу домашнім фруктам і ніколи не їсти яблучні кісточки, в яких можуть міститися небезпечні речовини.
Якого кольору яблука корисніші?
Вчені з’ясували, що більше користі здоров’ю приносять яблука зеленого кольору. Саме в них міститься більше корисних речовин. У плодах червоного кольору присутня велика кількість цукру, який може зашкодити здоров’ю.
Дієтологи рекомендують усім людям вживати зелені яблука сорту Голден, вони багаті на мінерали та витамини. Цей варіант відмінно підійде навіть людям, які страждають на алергію. Але, як і будь-який інший продукт, яблука слід їсти в міру.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!