Знижка - 10% на весь медичний одяг по промокоду HALAT5
Зелені овочі можуть захистити від деяких хвороб
Згідно з даними Johns Hopkins Medicine, для анемії, викликаної недостатністю фолієвої кислоти, характерні наступні симптоми:
- блідість шкіри;
- зниження апетиту;
- буркотливість (дратівливість);
- недолік енергії чи легка стомлюваність;
- порушення травлення.
Анемія особливо небезпечна для вагітних, через неї підвищується ризик виникнення вроджених пороків у дитини. “Анемія з дефіцитом фолієвої кислоти під час вагітності може спричинити дефект нервної трубки”, – попереджають фахівці Johns Hopkins Medicine.
Зелені овочі можуть бути ефективними не тільки проти анемії. Якщо їсти їх щодня, у тому числі хрестоцвіті (крес-салат, різні види капусти, включаючи кольорову, білокачанну броколі), з’являються шанси підвищити захист організму від серцево-судинних хвороб. Це показав метааналіз, опублікований у базі Національної медичної бібліотеки США.
На думку вчених, зелені овочі відіграють важливу роль у зв’язуванні жовчних кислот. Зниження їх рециркуляції призводить до використання холестерину для синтезу таких кислот, зниження всмоктування жирів, що пов’язане зі зменшенням ризику серцевих захворювань. В одному з досліджень, розміщеному на National Library of Medicine, наголошується, що приготування страв на пару значно покращило зв’язування жовчних кислот in vitro зеленню капусти, гірчиці, броколі.
Джерело elegantwoman.kyiv.ua
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!