У холодний період наш організм страждає як ніколи. Ми недосипаємо, переїдаємо, мало рухаємось, організму не вистачає вітамінів, порушується обмін речовин, знижується імунітет. Та ще й проблеми зі шкірою – від вітру та морозу вона пересихає, лущиться, покривається червоними плямами. Від усіх цих сезонних проблем допоможе позбутися чашка зеленого чаю, а краще – дві. Саме скільки лікарі радять випивати у зимовий період, але не більше чотирьох.

Зелений чай містить поліфенолі, які є антиоксидантами. Їх дія допомагає нам залишатися в тонусі, не піддаючись зимовим нездужанням. На думку лікарів, зелений чай ефективно виводить токсині, очищає печінку, почки, судини, повертає природний колір обличчя та гарне самопочуття.

Не чаєм єдиним

Ще більше посилити роботу чаю з відновлення нашого організму допоможуть різні добавки.

Ласунам необхідно замінити цукор медом. Європейські вчені виявили в ньому гормон орексин, який активізує обмін речовин і допомагає спалюванню лишніх жирів. Але врахуйте, що при температурі вище 45-50 градусів корисні властивості меду “випаровуються”. Тому додайте мед або в теплий чай, або ж просто їжте мед, а потім запивайте чаєм.

З дольки лимона, кинутого в чай, ви отримаєте вдвічі більше витамину С, ніж якби ви просто з’їли кислу скибочку. Антиоксиданти, якими багатий зелений чай, значно покращує всмоктування аскорбінової кислоти.

При втомі та запамороченні лікарі рекомендують випити чашку чаю з кусочком ЧОРНОЇ шоколадки (молочні білки знижують користь чаю). Шоколад при взаємодії з підбадьорливими речовинами чаю – танінами, набагато активніше стимулює мозковий кровообіг і знімає спазми судин.

Чай, про який ви не знали

Всі ми знаємо зелений чай виключно як гарячий напій. Але він може приймати й інші, досить цікаві стани.

Морозиво

Морозиво із зеленого чаю придумали японці. І не дивно, адже у них і чіпси зі смаком полуниці, газована вода з огірка, і шоколадне пиво. Тому морожене із зеленого чаю – дуже навіть невинна страва. До речі, цей десерт є найулюбленішим у японців. Японські кулінари стверджують, що чайне морозиво має ще й потужний тонізуючий ефект. Таке незвичайне частування приємно їсти самим і не стыдно подати гостям.

Желе

Ви все ще їсте желе зі смаком вишні та апельсина? Забудьте! Додаємо в зелений чай желатин, ставимо в морозилку, і wuala – незвичайний десерт готовий готовий. Якщо ласощі здається дуже простим, додайте до чаю виноград або інші ягоди. Прикрасити можна ківі та листочками м’яти.

Шоколад

Ще один винахід японських кондитерів. В Україні органічний шоколад із зеленим чаєм з’явився відносно нещодавно – у 2012 році. Так і сьогодні він продається переважно у супермаркетах органічних продуктів, у веганських магазинах та, природно, в інтернеті. Смак у цього шоколаду, скажімо прямо – незвичний. Але після другої плитки до нього звикаєш. Такий корисний шоколад напевно сподобається любителям правильного харчування.