Даруємо знижку -10% по промокоду HALAT5
Знайдені нові корисні властивості оливок
Оливки – це неймовірно корисні продукти, щоправда, на любителя. Є величезна кількість ненависників цього овочу, а зря. Адже їхня користь практично безцінна, інформує sutura.org.ua
Одну з нових корисних властивостей відкрили нещодавно вчені з університету Барселоні.
Іспанські вчені заявили, що оливки чудово допомагають у боротьбі з онкологічними захворюваннями. Вони провели власне дослідження, яке допомогло фахівцям дійти такого висновку.
З’ясувалося, що вживання в їжу даного продукту допомагає організму боротися з загрозою онкологічного захворювання товстої кишки та грудей. Цьому є логічне пояснення і воно ховається в шкірці. Справа в тому, що в шкірці оливок міститься близько 80 відсотків маслинової кислоти, яка здатна знищити ракові клітини. Крім того, вона затримує розвиток опухоли.
Також, за словами експертів, в оливках міститься витамин Е. Він позитивно впливає на роботу головного мозку, легенів та вироблення кров’яних тілець.
Зазначимо, що калорійність оливок становить 115 кілокалорій на 100 г продукту. Оливки також багаті білками, пектинами, цукрами, витаминами групи В,С, Е, Р-активними катехінами. Крім цього, в оливках міститься солі калію, фосфору, заліза та інших корисних елементів.
Щоденне вживання оливок знижує ризик захворювань серця, судинної системи, стенокардії, інфаркту, раку. Секрет популярності оливкової олії полягає в тому, що в плодах оливкового дерева міститься такий тип жирних кислот (а саме, кислоти ненасичені), які зменшують рівень шкідливого холестерину, не впливаючи на вміст корисної його різновиди.
За словами вчених, в оливках є всі корисні і необхідні речовини і витамини. Тому людям рекомендують включити до свого раціону ці продукти.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!