Знижка - 10% на весь медичний одяг по промокоду HALAT5
Зробити ранкову кофе максимально корисною допоможе проста хитрість
Кава з прянощами дуже популярна в Індії та арабських країнах. Одним із найцікавіших варіантів називають кофе з гвоздикою – він відрізняється не лише унікальним смаком, але й спектром корисних властивостей.
Як додавати спецію в кофе
У кулінарії рекомендується використовувати свіжу гвоздику – в ній зберігається більше запашних ефірних олій. Свіжість перевірити легко – для цього просто опустити у воду. Свіжа опуститься на дно або плаватиме бутоном вгору, при цьому втратила більшу частину цінних властивостей буде залишатися на поверхні.
Щоб зварити ароматну кофе з гвоздикою, необхідно враховувати, що тривале нагрівання здатне знищити смакоароматичні якості прянощів. З цієї причини додавати її радять на завершальному етапі – у вигляді порошку чи бутонів.
Користь гвоздики
Захист печінки. Гвоздика містить велику кількість антиоксидантів, які ідеально підходять для захисту органів від впливу вільних радикалів, особливо печінки. Метаболізм, зрештою, збільшує вироблення вільних радикалів і ліпідний профіль, одночасно зменшуючи антиоксиданти в печінці. Екстракти гвоздики є корисним компонентом у протидії цим ефектам завдяки своїм гепатопротекторним властивостям, що показують дослідження.
Контроль за сахаром в крові. Екстракти гвоздики допомагають контролювати рівень цукру в крові. Одне дослідження, опубліковане в журналі етнофармакології, показало, що гвоздика може надавати сприятливий вплив на здоров’я при цукровому діабеті.
Протизапальні властивості. Спеція має протизапальні та знеболюючі властивості. Дослідження екстрактів гвоздики, що вводяться лабораторним щурам, показують, що присутність евгенолу зменшує запалення, викликане набряком. Було також підтверджено, що евгенол може зменшити біль, стимулюючи больові рецептори.
Джерело medicalanswers.com.ua
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!