Нове корисне властивість популярного коренеплоду виявили вчені з Університету Арізоні в Тусоні.

Участь у дослідженні брали жінки, хворі на рак грудей. Упродовж трьох тижнів вони щодня випивали по склянці свіжого морквяного соку. Після закінчення експерименту з’ясувалося, що регулярне вживання морквяного соку здатне знизити ризик захворювання на рак, а також зменшити інтенсивність вже наявних ракових утворень.

Перевірка показників роботи організму показала, що в крові учасниць зросло вміст каротиноїдів (жиророзчинних рослинних пігментів), чинять відчутний вплив на процес ділення ракових клітин.

Морква відрізняється високим вмістом каротиноїдів, досить добре засвоюються людським організмом.

Автори дослідження впевнені, що регулярне споживання склянки морквяного соку дозволяє значно знизити ймовірність виникнення раку грудей, передміхурової залози, товстої кишки, січового міхура.