Терапевти і Нутриціологи констатують, що звичка снідати кашами не така корисна для здоров’я, як може здатися — така особливість раціону пов’язана з ризиком діабету, інформує sutura.org.ua

“Каша є традиційною стравою на завтрак, проте регулярне вживання вуглеводної їжі вранці може призвести до набору ваги та розвитку діабету”.

Нутриціологи пояснюють, що багато каш містять багато джерел вуглеводів та відрізняються досить високим глікемічним індексом. Така їжа забезпечує організм значним запасом енергії — щоб її витратити, потрібно інтенсивно рухатися, піддаватися фізичним навантаженням. Якщо людина після углеводного завтраку переходитиме до сидячої роботи, у неї з великою ймовірністю почне накопичуватися жир.

Звичка їсти кашу на завтрак може шкодити здоров’ю і тим, що підвищує ймовірність захворювання на діабет.

“Вуглеводний завтрак також може стати причиною швидкого підвищення рівня цукру та інсуліну в крові – такі інсулінові стрибання можуть призвести до набору ваги і розвитку діабету”.

На думку лікарів, найкращим варіантом завтраку є поєднання білкової їжі з деяким кількістю жирів та невеликим кількістю складних вуглеводів. Таке приймання їжі забезпечує повільний підйом рівня цукру в крові, дозволяє обходитися без перекусів до обіду.