Знижка - 10% на весь медичний одяг по промокоду HALAT5
Звичні парі продуктів, які не можна змішувати! – вони заважають один одному нормально засвоюватися
Розглянемо випадки, коли вживання деяких продуктів один з одним абсолютно безглуздо, повідомляє sutura.org.ua
Каву та бутерброди з сиром
Такий завтрак давно став класичним. Але проблема в тому, що кофеїн перешкоджає нормальному засвоєнню кальцію з сиру. Тому краще вживати ці продукти окремо один від одного.
Макарони та м’ясо
Вчені вважають, що подібна комбінація може з часом спровокувати цукровий діабет. У процесі травлення крахмалисті вуглеводи, які містяться в макаронах, перетворюються на сахар. Коли він вступає в реакцію з білками м’яса, утворюються небезпечні сполуки, здатні стати причиною розвитку хвороби.
Гречка та молоко
Гречка та молочні продукти погано поєднуються. Справа в тому, що гречка багата на залізо, яке заважає засвоєнню кальцію, що міститься в молоці. В результаті продукти нейтралізують користь один одного.
Молочні продукти та банані
Йогурт, банан – основа багатьох смузі. Але диетологи вважають, що солодкі фрукти потрібно їсти окремо, щоб вони краще перероблялися організмом і не перевантажували його лишніми калоріями.
Читайте у галереї, які продукти здатні спалювати жир:
Хрін. Ферменти, які містяться в корені хрону, сприяють спалюванню жиру. Присмачують хроном рибні та м’ясні страви.
Фасоля. Насичені корисною клітковиною боби підтримують відчуття ситості протягом тривалого часу. Дієтологи рекомендують фасоль замість гарніру або доданої до салату.
Гірчиця. Гірчиця стимулює виділення шлункового соку та покращує роботу шлунково-кишкового тракту.
Апельсини. Хто сказав, що жироспалюючи продукти – це обов’язково щось понуро дієтичне та несмачне? Один апельсин важить лише 70-90 калорій. А головне: після цього фрукта почуття ситості зберігається близько 4 годин.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!