Знижка - 10% на весь медичний одяг по промокоду HALAT5

Головна Класифікації Лікувальна дієта №15, при різноманітних захворюваннях

Лікувальна дієта №15, при різноманітних захворюваннях

Лікувальну дієту №15 призначають з метою

  • забезпечення фізіологічно нормальним харчуванням у лікарняних умовах.

Загальна характеристика лікувальної дієти №15

За показниками енергоцінності, кількістю білків, жирів та вуглеводів лікувальна дієта №15 практично повністю відповідає нормам харчування, передбаченим для здорової людини, яка не займається фізичною працею. Рекомендовано споживання вітамінів у підвищених кількостях. Кулінарна обробка проводиться будь-якими доступними способами. Температура страв нічим не відрізняється від звичайної. Із раціону виключають гострі продукти та продукти, які важко перетравлюються. Рекомендований 4-разовий режим харчування.

Хімічний склад лікувальної дієти №15

  • 70-80 г/добу білків, 55% тваринні;
  • 80-85 г/добу жирів, 30% рослинні;
  • 350-400 г/добу вуглеводів;
  • 12 г/добу солі;
  • 1,5-2 л/добу рідини.

Енергоцінність лікувальної дієти №15 становить 2400-2600 ккал.

  • пшеничний та житній хліб, інші вироби з борошна;
  • борщі, щі, розсольники, молочні супи із овочами та крупами на м’ясному та рибному бульйонах, грибному та овочевому відварах, фруктові супи;
  • страви із м’яса та риби, приготовані різноманітними способами, сосиска, сардельки, варена ковбаса;
  • молоко та молочні продукти у натуральному вигляді та у складі інших страв, обов’язковими є кисломолочні продукти;
  • варені яйця та яйця у складі інших страв;
  • страви із різних круп, макаронних виробів та бобових культур;
  • сирі та піддані тепловій обробці овочі та фрукти, зелень;
  • соки із фруктів та овочів, відвари із пшеничних висівок та шипшини, чай, кава та какао;
  • вершкове, коров’яче, топлене масло, рослинні олії, маргарин у обмежених кількостях.

Заборонено споживання жирних сортів м’яса, качки, гуски, тугоплавких тваринних жирів, використання перцю та гірчиці.

Лікувальна дієта №15 при гіпертонії

  • Гіпертонічна хвороба І-ІІА стадії потребує гіпонатрієвої дієти №15. Цей варіант дієти відрізняється обмеженням кількості солі до 5-6 г/добу. При чому, страви готуються без додавання солі, їжа підсолюється уже в процесі споживання.
  • При складані меню лікувальної дієти №15 та гіпонатрієвої дієти №15 доречно брати до уваги підходящі страви інших дієт.
Aufbau des uneedpi towers in einer metaverse umgebung, der unternehmen und projekten im pi network als hub dient. Consulate information for domestic helper | 健樂護理有限公司 kl home care ltd.