Знижка - 10% на весь медичний одяг по промокоду HALAT5
ХАРЧОВІ РЕЧОВИНИ
ХАРЧОВІ РЕЧОВИНИ – органічні і неорганічні речовини, які утворюють у своїй сукупності харчові продукти, що використовуються організмом для забезпечення своєї життєдіяльності; Х. р. поділяються на мікро- і макрокомпоненти; до мікрокомпонентів належать вітаміни і деякі хімічні елементи; до макрокомпонентів належать вуглеводи, жири і білки, які внаслідок перетравлювання відповідно розпадаються на глюкозу та інші моноцукри, на жирні кислоти і гліцерол, на пептиди і амінокислоти; макрокомпоненти являють собою взаємозамінні джерела енергії; жири дають 9 ккал/г, білки або вуглеводи – 4 ккал/г, етиловий спирт – 7 ккал/г.