12 корисних властивостей грейпфрута, через які його варто додати до свого раціону
Так само як і апельсини грейпфрути є одними з найпопулярніших цитрусових фруктів у світі. Сважається, що грейпфрут є чимось середнім між сладким апельсином і помело, а також він відомий своїм унікальним поєднанням солодощі та гіркоти. Ось кілька вагомих причин, чому ви повинні почати їсти більше грейпфрутів.
Він дає вам багато поживних речовин
Грейпфрут – це джерело питних речовин. Лише половина грейпфрута містить 64 % від вашого щоденного споживання витамину С і 28 % від вашого щоденного споживання бета-каротину, пігменту, який ваш організм перетворює на витамин А. Грейпфрут також містить невелике кількість мінералів, таких як кальцій, калій і магній, інформує Ukr . Media.
Зміцнює імунну систему
Вітаміні А і С є двома важливими поживними речовинами для імунного здоров’я. Насправді дослідження показують, що низький рівень витамину С може пошкодити вашу імунну систему, особливо якщо вона вже слабка. І хоча грейпфрут насправді не може запобігти застуді, він може, принаймні, допомогти зменшити тяжкість її симптомів і, можливо, навіть її тривалість.
Боротися зі вільними радикалами
Вільні радикалі — це нестабільні молекули, які можуть пошкодити ваші клітини та викликати захворювання. На щастя, той білий шматочок, який ви бачите після видалення зовнішньої кулі грейпфрута, дуже багатий на антиоксиданти. Ці сполуки поглинають вільні радикалі і нейтралізують їх, щоб вони не могли завдати шкоди, яка в результаті може призвести до проблем зі здоров’ям.
Зменшує запалення
Грейпфрут — це потужна їжа для боротьби із запаленням завдяки флаванолам. Дослідження показують, що флаванолі допомагають зменшити хронічне запалення, корінну причину серйозних захворювань, таких як рак та діабет.
Забезпечує організм вологою
Грейпфрут на 92 % складається з води, що робить його одним з кращих продуктів для втамування жажды. Приблизно 60 % вашого тіла — це вода, і багато важливих тілесних процесів, що відбуваються всередині вашого тіла, протікають на воді. Ось чому дуже важливо залишатися увлажненими, випиваючи воду і вживаючи увлажняючі продукти, такі як грейпфрут.
Покращує здоров’я кишківника
Їжте грейпфрут на завтрак, щоб прискорити травлення та прискорити обмін речовин. Пектин, тип волокна, який зазвичай міститься у яблуках, також наявний у грейпфруті. Він підтримує травлення, переміщаючи їжу вдоль вашого кишківника, тож ви з меншою ймовірністю почуваєте себе роздутими. Він також зв’язується зі стільцем, додаючи обсягу, щоб йому легше було проходити.
Ускорює природний процес загоєння ран
Вітамін С необхідний не тільки для зміцнення імунітету. Він також потрібний для загоєння ран. Дослідження показують, що він допомагає в утворенні колагену, одного з основних будівельних блоків кісток, шкіри, м’язів та сухожиль. Насправді експерти радять приймати витамин С перед операцією, щоби рані швидше гоїлися після неї.
Захищає ваше серце
Дослідження показали, що грейпфрут може захистити серце, знижуючи рівень холестерину ЛПНЩ, який може закупорити артерії та поставити вас під загрозу серцевих захворювань. Грейпфрут також може знизити рівень тригліцеридів, своєрідного жиру в крові, який також може швидко закупорити артерії. Крім того, грейпфрут може допомогти знизити кров’яний тиск завдяки калію.
Боротися із надмірною вагою
У той час як вживання грейпфрутів не призведе до шокуючої втрати ваги, це може зробити вас менш схильними до набору ваги і навіть може утримувати вагу довше. Нещодавнє дослідження навіть показало, що нарингенін, антиоксидант, що міститься у грейпфруті, може допомогти у лікуванні жирової хвороби печінки. Люди, які страждають на ожиріння, особливо схильні до ризику розвитку цього захворювання.
Контролює рівень цукру у крові
Грейпфрут — відмінний варіант для людей з діабетом або тих, хто схильний до ризику захворювання, тому що він має низький глікемічний індекс (ГІ). Продукти з низьким ГІ повільно вивільняють глюкозу, на відміну від продуктів з високим ГІ, які зазвичай багаті на сахар.
Грейпфрут простий у вживанні
Немає жодних правил щодо того, як їсти цей фрукт. Розділіть його навпіл, або подавайте скибочки грейпфрута на тарілці із зеленню для підвищення кількості питних речовин. Ви можете додати грейпфрут у соуси та сальсу, додати його у коктейль для завтраку або з’єднати з горсткою горіхів.
Грейпфрут — це универсальний суперпродукт із тоннами питних речовин та користю для здоров’я. Щоб скористатися цими перевагами, спробуйте додати грейпфрут у свої салати і пікантні основні страви або просто візьміть один для полуденного перекушування.
Стаття призначена лише для ознайомлювальних та освітніх цілей та не замінює професійні медичні консультації, діагностику чи лікування. Завжди консультуйтеся зі своїм лікарем з будь-яких питань, які можуть виникнути у вас про стан здоров’я.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!