2 види алкоголю, що викликають найсильніше похмілля: на думку сомельє
Ігристе вино та шампанське є алкогольними напитками, що викликають найсильніше похмілля, вважає сомельє Марко Кастеланеллі. За його словами, це відбувається через бульбашки, які миттєво розподіляють алкоголь по організму.
“У просічки і шампанському міститься вуглекислий газ. Він впливає на те, як алкоголь проходить через кровотік, допомагаючи організму швидше абсорбувати алкоголь”, – розповів сомельє.
Марко Кастеланеллі також підкреслив, що вуглекислий газ із напоїв, опинившись у крові, починає частично витісняти кисень. Саме через це сп’яніння ігристими винами та шампанським відбувається швидше, ніж іншими видами алкоголю. Саме це є причиною більш важкого похмілля на ранок після вечірки – людина починає страждати через сильний головний біль.
Крім того, сомельє зазначив, що похмілля може статися, навіть якщо випити лише один-два бокали ігристого напою. Але сильний головний біль можна зупинити. Кастеланеллі порекомендував ніколи не вживати ігристе вино на голодний шлунок, а також пити його дуже повільно. Після шкірного бокала сомельє рекомендував випивати склянку води і зробити те саме перед сном.
Також великий графин з холодним зеленим чаєм на святковому столі допоможе уникнути неприємних симптомів похмілля на ранок. А ось солоні огірки та огірковий розсіл не варто пити при похміллі: він дає лишнє навантаження на підшлункову залозу. Зате після вечірки перед сном все ж таки варто з’їсти два свіжі огірки. За словами експертів, вони позбавляють від набряклості на ранок після вечірки.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!