25 продуктів для пам’яті та інтелекту: є тісний зв’язок між роботою мозку та їжею

25 найкращих продуктів для пам’яті та інтелекту

Щодня перед людиною постає безліч завдань. Вони можуть бути простими (що з’їсти на завтрак) та складними (думки про світобудову). Головний мозок аналізує всі ситуації та приймає рішення про те, як вийти з них. Щоб орган мав можливість чітко і чітко працювати протягом усієї життя, потрібно правильно харчуватися, інформує sutura.org.ua

Невролог Девід Перлмуттер дотримується думки, що є тісний зв’язок між роботою мозку та їжею, яку споживає людина. Він виділив кілька продуктів, які допомагають «зарядити» цей головний орган.

Серед них:

  1. Волоські горіхи, кеш’ю, миндаль. Навіть зовнішнім виглядом ядро ​​волоського горіха нагадує головний мозок людини. Користь цих продуктів полягає в тому, що в них присутній гліцин. Це речовина дозволяє працювати мозку краще.

  2. Вівсянка. Вживання вівсяної каші в ранкові часи дозволяє зарядити мозок на цілий день. Вівсянка є джерелом правильних вуглеводів, які забезпечують його енергією. Глюкоза з каші сприяє виробленню ацетилхоліну. Ця речовина потрібна для покращення пам’яті та інших розумових здібностей.

    Вівсянка живить мозок жирами, білками та вуглеводами. Крім того, вона є джерелом клітковини.

    У борошні міститься вівсяна олія, яка постачає в організм Омега-3 жирні кислоти. Тому регулярне вживання вівсяного печива в їжу дозволяє покращити пам’ять, мислення, увагу.

    Якщо до складу печива входять орехи чи сухофрукти, то цінність цього продукту підвищується. Також корисне печиво зі шматочками натурального шоколаду та з журавлиною».

  3. Яйця. Яйця — це джерело лютеїну, що зменшує ризик розвитку інфаркту. Однак зловживати яєчними жовтками не слід, тому що вони є джерелом холестерину. У невеликих дозах він корисний, особливо для чоловіків, оскільки стимулює вироблення тестостерону. З’їдаючи яйця, людина отримує холін, який в організмі перетворюється на ацетилхолін, покращує пам’ять. За зміцнення нервних клітин відповідають фосфоліпіди з яєць.

  4. Риба жирних сортів. Морська риба є джерелом жирів та білків. У 100 г відвареного філе міститься 100 мг риб’ячого жиру. Для живлення головного мозку необхідно включати рибні страви до раціону не рідше 3 разів на тиждень.

  5. Зелений чай. Щоб отримати користь від напою, потрібно купувати саме натуральний листовий чай. У чайної пилки поживні для головного мозку речовини відсутні. Регулярний прийом зеленого чаю сприяє покращенню пам’яті, прискоренню психомоторних реакцій, підвищує процеси регенерації тканин.

  6. Морква. Лютеолін, що міститься в коренеплодах, захищає клітини головного мозку від руйнування.

  7. Морська капуста. Вона є цінним джерелом йоду, якого у ній дуже багато. Йод дозволяє уникнути провалів у пам’яті і перешкоджає виникненню депресії.

  8. Чорниця. Ці ягоди є джерелом вітамінів та антиоксидантів, які необхідні головному мозку для його нормального функціонування. Регулярне вживання чорниці в їжу дозволяє уникнути проблем із короткочасною пам’яттю.

  9. Вода. Споживання чистої мінеральної води покращує працездатність головного мозку на 10%. За день потрібно випивати 8 стаканів мінералки.

  10. Розмарін. Цей продукт є джерелом карнозінової кислоти, яка дозволяє розширювати просвіт церебральних сосудів, що є відмінною профілактикою інсульту. Встановлено, що навіть запах розмарину сприяє покращенню пам’яті.

  11. Броколи. У броколі міститься бор, магній. Усі ці речовини необхідні головному мозку для забезпечення його нормальної працездатності.

  12. Авокадо. Плід є цінним джерелом жирних кислот та мінеральних речовин. Тому його регулярне вживання в їжу дозволить нормалізувати кровопостачання головного мозку.

  13. Шоколад. Цей сладкий продукт здатний збагатити організм антиоксидантами та антидепресантами. Причому в шоколаді їх міститься більше, ніж у зеленому чаї та яблуках. Для того, щоб отримати користь з шоколаду, потрібно вибирати натуральний гіркий продукт. Тоді головний мозок отримуватиме якісне харчування та захист від окисних процесів.

  14. Яблука. Фрукти містять антиоксиданти, які дають змогу зберегти ясність розуму на довгі роки.

  15. Лісові ягоди. Більшість з них багаті на витамин С, але безсумнівним лідером у цьому сенсі є журавлина. Морс з неї дозволяє покращувати пам’ять, заряджати головний мозок енергією та посилювати увагу.

  16. Часник. Він є джерелом фітонцидів, які перешкоджають старінню головного мозку, а також знищують шкідливу флору в організмі.

  17. Помідори. Ці овочі містять мелатонін, який покращує стан сосудів і дозволяє зберігати молодість клітин головного мозку.

  18. креветки. Їх м’ясо є джерелом жирних кислот, які так необхідні головному мозку. Для забезпечення живлення органу достатньо з’їдати на день 100 г креветок.

  19. Натуральна кофе. Напій перешкоджає розвитку старечої деменції, покращує працездатність головного мозку, прискорює нейронні реакції у ньому.

  20. Куряче м’ясо. Крім низької калорійності, цей продукт є джерелом витаминів групи В. Вони необхідні для покращення пам’яті та зміцнення нервної системи.

  21. Шпинат. Він є найкращим продуктом для підвищення інтелектуальних здібностей.

  22. Мідії. У них міститься багато цинку, який покращує пам’ять, позитивним чином позначається на емоційній сфері людини і нормалізує якість сну.

  23. Лимон. Не секрет, що в лимоні багато витамину С, який є головним помічником пам’яті.

  24. Мед. Він містить глюкозу, яка живить головний мозок. Для покращення працездатності органу достатньо додати ложку меду в кашу, приготовлену для сніданку.

  25. Буряк. Цей овоч є джерелом бетаїну, підвищує концентрацію уваги, настрій та реакцію.

Ввівши у свій рааціон такі продукти, вже через 3 тижні можна буде помітити, що головний мозок став працювати краще.

Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!