Ось головні ризики, пов’язані із вживанням свинини, передає sutura.org.ua

1. Трихінельоз.

Це захворювання може бути викликане вживанням свинини у сирому чи недовареному вигляді. Заражений продукт містить черв’яки трихінел, які дозрівають у кишечнику та проникають у кровотік. Надалі вони можуть впливати на безліч органів, викликаючи слабкість, біль, лихоманку, діарею, проблеми із серцем та судомами.

2. Гепатит Е

Свиня може бути носієм гепатиту. Заразитися ним людина ризикує, вживаючи неправильно приготоване м’ясо. Основними симптомами хвороби є тошнота, втрата апетиту, лихоманка та жовтяниця. Особливої ​​обережності повинні дотримуватися вагітні жінки, оскільки вживання зараженого м’яса може призвести до загибелі як матері, так і плоду.

3. Рак

Копчення або соління свинини призводить до утворення канцерогенів, які, у свою чергу, сприяють розвитку раку. В першу чергу, мова йде про кишковий рак, а також рак підшлункової залози. Щоб знизити ризик розвитку цього захворювання, потрібно обмежити вживання цього до півкілограма м’яса на тиждень.

4. Серцеві захворювання

Насичені жири, які містяться у свинині, надають негативну дію на ваше серце, підвищуючи рівень холестерину. Найбільш небезпечним у цьому плані вважається оброблене м’ясо — ковбаса, бекон і т. д. Якщо ви перебуваєте в зоні ризику серцево-судинних захворювань, повністю уникайте вживання свинини.