![](/wp-content/uploads/2024/09/download.png)
Знижка - 10% на весь медичний одяг по промокоду HALAT5
Знижка - 10% на весь медичний одяг по промокоду HALAT5
Щоденне вживання хрестоцвітних овочів, наприклад, брюссельської капусти, у поєднанні зі звичайним раційом – відмінний спосіб отримати корисні для здоров’я поживні речовини. Все, що вам потрібно – це приблизно одна чашка на день у рамках здорового збалансованого харчування.
Дієта з високим вмістом зелені та капусти знижує ризик деяких видів раку. Дослідження показують, що брюссельська капуста містить сірковмісні сполуки, такі як глюкозинолати, та їх побічні продукти, такі як індолі та ізотіоціанати, які мають протиракові властивості. Більш того, брюссельська капуста містить кемпферол, антиоксидант, який допомагає зняти окислювальний стрес та боротися з раковими клітинами.
Дослідження показують, що ці сполуки можуть допомогти боротися з колоректальним раком, раком легенів, раком стравоходу, раком простати, раком підшлункової залози та меланомою.
Клітковина сприяє здоровому травленню. Адекватне споживання клітковини допомагає знизити ризик запору та допомагає покращити спорожнення кишечника.
Дослідження пов’язують хрестоцвіті овочі з підвищеним рівнем глюкози, що може мати якесь відношення до вмісту в них клітковини та антиоксиданту, називаного альфа-ліпоєвою кислотою.
Омега-3, що містяться в брюссельській капусті, надходять у вигляді ALA (альфа-ліноленової кислоти), яка використовується організмом менш ефективно, ніж омега-3 у рибі, а це означає, що ви повинні їсти її у більшому кількості. Ви можете їсти брюссельську капусту кілька разів на тиждень, щоб отримати максимальну користь, особливо якщо риба не є регулярною частиною вашого раціону.