5 смачних, але небезпечних продуктів, які не варто вживати після 50 років

Головна / unsorted / 5 смачних, але небезпечних продуктів, які не варто вживати після 50 років

Чим старшими ми стаємо, тим важливішим для нашого здоров’я виявляється правильне харчування. Уповільнення метаболізму, труднощі з виробленням певних речовин і гормонів — все це вимагає більш осознаного ставлення до того, що ми їмо. І особливо важливо переходити до здорових харчових звичок після 50 років: у цей час багато жінок проходять через менопаузу, зіштовхуються з втратою естрогену, який підтримував важливі функції нашого організму (і в тому числі здоров’я серцево-судинної системи), а також “вимиванням” кальцію і втратою м’язової маси. Ось деякі продукти, які у цьому віку варто їсти якомога рідше, а найкраще — зовсім від них відмовитися.

Продукти з обробленого м’яса

Колбаси, сосиски, копчене і в’ялене м’ясо, шинка — чим менше ви будете цього їсти, тим краще. Крім того, що ці продукти офіційно визнані канцерогенами (їх вживання істотно підвищує ризик розвитку раку кишківника), у них багато натрію та трансжирів, а все це є дуже небезпечним для здоров’я серця, судин та органів травної системи.

“Злакові” батончики

На жаль, це, на перший погляд, здорове і навіть корисне перекушування насправді виявляється лишньою порцією цукру, шоколадної глазурі і сладкого сиропу, що викликає непотрібний сплеск цукру в крові і підвищує ризик розвитку діабету.

Знежирені молочні продукти

Після 50 років ми відчайдушно потребуємо кальцію: під час менопаузи ми активно втрачаємо його, а накопичувати майже не вдається. Найпростіше отримувати кальцій із молочних продуктів — це знають усі. А ось чого багато людей не знають, так це того, що кальцій майже не засвоюється без жиру та витамину D, якого багато в цілісному молоці та продуктах з нього, але практично немає у знежирених. Тож вибирайте правильно!

Пакетовані соки та готові смузі

Дві склянки соку щодня – прямий шлях до кардіології. На жаль, це не шутка: регулярне вживання фруктових соків підвищує ризик розвитку хвороб серця в два рази: у соках багато фруктового цукру і немає клітковини, яка б допомогла стабілізувати рівень глюкози у крові. Що ж до смузі, то варто вибирати тільки ті, що ви приготували самостійно: у готові занадто часто додають підсолоджувачі або сіль та інші підсилювачі смаку, які негативно впливають на здоров’я.

Солодкі кавові напої

Лате, капучино, фрапучино та інші напої на основі кофе — якими б смачними вони не були, краще триматися від них подалі. Тому що насправді це зовсім не філіжанка кави, а справжня калорійна бомба. Крім того, солодкі сиропи, які у них часто додають для аромату, нерідко містять штучні підсолоджувачі, які підвищують ризик розвитку небезпечних хвороб, у тому числі діабету іншого типу та деяких видів раку.

Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!