Багато хто знає, що морські водорослі є багатим джерелом йоду – елементу, що забезпечує здорові функції щитовидної залози. Але фахівці в галузі харчування зазначають: для вживання морської капусти (з бурих водорослей келп) є й інші причини, інформує sutura.org.ua

Захищає від розвитку діабету

У морській капусті міститься багато клітковини – компонента, який ефективно допомагає регулювати рівні глюкози та інсуліну. Дослідники заявили, що вживання морських водорослей підвищує чутливість до інсуліну.

Оздоровлює кишечник

Кишкові бактериї розщеплюють клітковину, що міститься в морській капусті, на сполуки, які сприяють оздоровленню мікрофлори кишечника. Таким чином нормалізується не тільки робота травного тракту, а й стан здоров’я в цілому.

Сприяє похудненню

Морська капуста ідеальна для схуднення. По-перше, вона низькокалорійна. По-друге, в ній містяться альгінова кислота і волокна, які практично не перетравлюються і діють у кишечнику як абсорбенти, виносячи з собою з організму токсині та залишки переробленого жиру.

Захищає серце

За наявними даними, щоденне вживання невеликої кількості морської капусти, знижує ризик серцевих нападів, зміцнює стінки сосудів, знижує концентрацію холестерину в крові. Також морська капуста у щоденному раціоні допомагає нормалізувати тиск. Цей доступний продукт – чудовий джерело поліненасичених незамінних жирних кислот Омега-3 та Омега-6, необхідні для попередження атеросклерозу.

Перешкоджає розвитку раку

Морська капуста відрізняється високим вмістом лігнанів – речовин з антиоксидантною дією. Ця група фенольних сполук допомагає блокувати хімічні сполуки, що викликають рак. За словами фахівців, лігнани володіють не тільки протиопухлинною активністю, вони також покращують роботу печінки та нервної системи.