Даруємо знижку -10% по промокоду HALAT5
6 продуктів, від яких варто відмовитися при високому холестерині
Холестерин потрібний нашому організму, але якщо баланс «хорошого» та «поганого» порушень, варто переглянути звичний раціон.
На жаль, підвищений рівень холестерину ніяк не виявляє і єдиний спосіб контролювати його — регулярно здавати аналізи крові. А ще-стежити за своїм харчуванням, бо саме те, що ми їмо, найбільше впливає на рівень холестерину. Ми зібрали шість найнебезпечніших продуктів, від яких варто відмовитися в першу чергу, якщо у вас виявлено підвищений рівень «поганого» холестерину.
Оброблене червоне м’ясо
Червоне м’ясо необхідне нашому здоров’ю: холестерин, що міститься в ньому, необхідний для створення нових клітин, а також вироблення важливих гормонів. Але все це справедливо тільки для червоного м’яса, приготованого безпечним способом. Що ж стосується продуктів, приготованих з обробленого червоного м’яса, то багато досліджень підтвердили прямий зв’язок між їх вживанням та підвищеним рівнем небезпечного холестерину.
Транс-жири
Це, безумовно, найнебезпечніші для нашого здоров’я продукти, які погіршують стан практично всіх важливих органів нашого тіла. Хлібобулочні вироби, які десерти і навіть деякі види шоколаду – всі ці продукти можуть містити транс-жири, які в свою чергу здатні різко підвищити рівень «поганого» холестерину.
Змажені продукти
Будь-які продукти, приготовлені у фритюрі, варто їсти якнайрідше, а найкраще — відмовитися від них зовсім. Олія, що використовується під час змаження, розігрівається до екстремально високих температур, що призводить до хімічних реакцій, у процесі яких утворюються транс-жири. А транс-жири підвищують рівень холестерину. Тож ніяких ”фрі” – для нашої ж користі.
Легкі вуглеводі
Білий рис, білий хліб та макарони, приготовані не з твердих сортів пшениці — найпоширеніші приклади легких вуглеводів. Чим частіше ми їх їмо, тим вищий ризик утворення запальних процесів, а також підвищення рівня «поганого» холестерину.
Сухі завтраки
Мюслі та пластівці, залиті молоком — один із найбільш нездорових сніданків, який тільки можна придумати. По-перше, більшість готових сніданків робляться з рафінованих вуглеводів, практично повністю позбавлених клітковини та харчових волокон. По-друге, найчастіше до їх складу входити багато цукру та крахмалю, які збільшують ризик хвороб серця, а також підвищують рівень небезпечного холестерину. Так що тільки вівсянка!
Солодка газована вода
Дієта з підвищеним вмістом цукру-одна з головних причин підвищення рівня «поганого» холестерину ЛПНЩ, а також одночасного зниження рівня «хорошого» холестерину ЛПВЩ. На жаль, солодкі напої та фруктові соки — найпоширеніша причина постійно підвищеного рівня цукру в крові, тож краще ними не зловживати. А ще краще – відмовитися від соків та газованої води зовсім.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!