7 промов, які відбудуться з вашим тілом, якщо завтра ви почнете налягати на виноград

Головна / unsorted / 7 промов, які відбудуться з вашим тілом, якщо завтра ви почнете налягати на виноград

Виноград — одна з найдавніших та найпопулярніших плодових культур у світі. У винограді міститься багато антиоксидантів ресвератролу та кверцетину, які знижують рівень холестерину та захищають від серцево-судинних захворювань.

Крім того, виноград — відмінний джерело заліза та калію, які запобігають анемію та м’язові спазми.

У чорному та синім винограді вміст корисних речовин вище.

Вісь 7 причин вживати виноград:

Здорові кістки

Жіночий університет Техасу провів дослідження, яке показало, що щоденне споживання винограду знімає біль у колінах, особливо викликане симптоматичним остеоартритом. У винограді багато поліфенолів — антиоксидантів, що підвищують рухливість та гнуткість суглобів.

Профілактика раку

Поліфенолі, які містяться у винограді, замедлюють та запобігають розвитку багатьох видів раку, у тому числі раку легенів, стравоходу, горла, ротової порожнини, підшлункової залози, ендометрію, передміхурової залози та кишківника.

Ресвератрол у складі виноградної шкірки також захищає серце, тому фахівці радять у помірних кількостях пити червоне вино.

Захист від діабету

У 2013 році в журналі BMJ було опубліковано дослідження, яке показало, що деякі фрукти (але не соки) знижують ризик розвитку діабету 2-го типу у дорослих. Під час дослідження діабет розвинувся у 6,5% учасників, проте вчені з’ясували, що всього 3 порції винограду, малини, яблук, изюмів або груш на тиждень знижували ризик захворюваності на 7%.

Здорові очі

За даними дослідження, проведеного Університетом Майямі, виноград підтримує здоров’я очей, безпосередньо протидіючи окислювальному стресові на клітинному рівні. Споживання винограду знижує рівень запальних білків та підвищує концентрацію захисних білків у сітківці. Саме в сітківці містяться фоторецептори — клітини, що реагують на світло та відповідають за зір.

Захист від хвороб серця

Виноград підвищує вміст оксиду азоту в крові, тим самим перешкоджаючи утворенню тромбів. Тому виноград – відмінний спосіб захиститися від інфаркту.

Крім того, антиоксиданти винограду запобігають окислення ЛПНЩ-холестерину, який забиває кров’яні судини і призводить до хвороб серця. У винограді дуже багато флавоноїдів — потужних антиоксидантів, що надають кольору ягодам.

Головні антиоксиданти винограду — це кверцетин та ресвератрол. Вони протистоятимуть небезпечним вільним радикалам і знижують шкідливий вплив холестерину на артерії. Крім того, вони сприяють виведенню токсинів із крові.

Зниження ризику Альцгеймера

Ресвератрол знижує рівень бета-амілоїдів у пацієнтів із хворобою Альцгеймера. За даними досліджень, виноград зміцнює здоров’я мозку та захищає його від нейродегенеративних захворювань.

У British Journal of Nutrition було опубліковано дослідження, згідно з яким виноградний сік покращує функцію мозку у літніх людей з помірними когнітивними порушеннями. В даний час вчені продовжують вивчати зв’язок між виноградом і мозком.

Лікування хвороб нірок

У винограді міститься дуже багато води, тому він має сечогінний ефект, знижуючи кислотність, спричинену сечовою кислотою. Крім того, він виводить сечову кислоту з організму, зменшуючи навантаження на почки. Антиоксиданти винограду очищають багато органів і тим самим приносять користь всьому тілу.

Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!