У святкові вихідні не варто переїдати, зловживати алкоголем, а збираючись на природу, слід пам’ятати про кліщі та безпеку харчових продуктів. Добірку порад опублікувала міністр здравоохранения Уляна Супрун на своїй сторінці у Facebook, інформує sutura.org.ua

“У святкові дні всім хочеться добре відпочити. Щоб ваші вихідні залишили лише приємні враження, ми підготували корисну добірку, як провести їх безпечно. — зауважила вона.

Так, за її словами, щоб уберегтися від переїдання, відчуття тяжкості та печії, треба пити достатньо води; їсти більше клітковини (цільнозернові продукти, фрукти, овочі, орехи, насіння, сою та боби) споживати менше жирної їжі, зате більше нежирного м’яса та риби.

Водночас міністр заявила, що якщо вже переїли і хочете полегшити тягар — не варто приймати ферментні препарати, адже кілька пігулок після важкого застілля не врятують від наслідків переїдання.

“Універсальна порада у разі переїдання – їсти менше (якими б смачними були паски) і не покладатися на силу таблеток”, – наголосила Супрун.

Також вона рекомендує, якщо ви вирішили прийняти алкоголь, краще вибрати червоне вино і не закушувати без міри, але щоб уникнути дегідратації – алкоголь слід запивати водою.

При цьому, додала Уляна Супрун, не варто вживати алкоголь на голодний шлунок і не слід змішувати його з газованими напитками.

“Якщо ви все-таки випили чогось міцного, ні в якому разі не сідайте за руль! Будь-яке кількість алкоголю в крові може спричинити навички водіння і підвищити ризики аварії”, – зазначила міністр.

Крім того, людям, які зібралися на природу, Супрун рекомендує пам’ятати про кліщів, змій, сонячне випромінювання, а також вчасно потурбуватися про безпеку продуктів.