Американські вчені відкрили нові корисні властивості авокадо
Вчені з Університету Пенсільванії провели дослідження і з’ясували, що вживання в їжу одного авокадо на день істотно знижує рівень «поганого» холестерину, що, в свою чергу, позитивно сказується на роботі та стані серцево-судинної системи.
Як зазначається, експерти провели експеримент, у якому взяло участь 45 осіб із надмірною вагою чи ожирінням. П’ять тижнів вони дотримувалися раціону з низьким вмістом жирів, з помірним раціоном при заповненні мононенасичених жирних кислот за рахунок продуктів із вмістом «здорових» жирів, а також помірно жирного з додаванням щодня одного авокадо.
Після цього вчені виміряли у добровольців рівень ліпопротеїнів низької щільності (ЛПНЩ) — основного переносника «поганого» холестерину, який відповідає за розвиток атеросклерозу. Виявилося, що у добровольців, які вживали авокадо, його показники суттєво знизилися. Крім того, у них був високий вміст лютеїну, який має властивості антиоксиданту і захищає від окислення ЛПНЩ.
«В авокадо насправді багато корисних жирів, каротиноїдів, які є важливими для здоров’я очей, та інших поживних речовин», — зазначила професор Пенні Кріс-Етертон.
За словами дослідниці, люди повинні розглянути можливість додавання авокадо у свій рацій здоровим способом, наприклад, на тостах з цілісної пшениці або як вегетаріанський соус.
Відомо, що один плід авокадо містить 20 різних вітамінів, мінералів та антиоксидантів. При цьому в одному 250-грамовому фрукті міститься норма жирів — 50-55 грамів.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!