Американські вчені довели, що запобігти сердечному нападу можливо за допомогою бобів. Такого висновку вони дійшли після проведення лабораторних досліджень, передає sutura.org.ua

Вчені з університету Колорадо-Спрінгс (США) провели лабораторні дослідження на мишах та щурах, які мали ожиріння. Їх посадили на спеціальну бобову дієту, внаслідок якої у піддослідних зменшився рівень холестерину у крові.

Встановлено, що миші, які харчувалися за схемою фасолею, зменшили свій вагу, а показники кількості ліпідів у них покращилися, що призвело до відновлення нормального функціонування серцево-судинної системи. Під час даного дослідження вченим вдалося встановити ступінь впливу бобових на здоров’я організмів, які їх вживають.

Таке дослідження було присвячено вивченню ризиків розвитку патологій серця у пацієнтів із діабетом. Передбачалося, що дисбаланс між активними видами кислорода та антиоксидантними системами у пацієнтів з діабетом призводить до серцевих ускладнень. Для них також буде актуальним вживання бобів з метою налагодження роботи серця.

Таким чином американські вчені довели, що споживання бобів може відігравати роль у зниженні ризику серцево-судинних захворювань за рахунок збільшення загальної антиоксидантної активності та зниження експресії гіперглікемічного стану, активності каталази та пошкодження тканин, викликаних перекисленням ліпідів.