Через ці помилки ваш смачний чай перетвориться на яд

Головна / unsorted / Через ці помилки ваш смачний чай перетвориться на яд

Чашка чаю – синонім затишку. Але лише в тому випадку, якщо чай готовий правильно.

Англійці, які рекомендують з приводу і без нього випити чашечку чаю, абсолютно праві: цей тонізуючий напій допомагає зняти стреси, підбадьоритися і навіть захистити наше здоров’я від страшних хвороб (наприклад, раку або діабету). Але лише в тому випадку, якщо чай правильно заварений і п’ється у відповідну годину. Який? Зараз розповімо!

Ось шість найпоширеніших помилок у заварюванні та подачі чаю, які можуть зробити улюблений напій небезпечним для здоров’я.

Пити чай натощак

Екстракт чайного листа пригнічує шлункову секрецію та знижує секрецію шлункового соку. Простіше кажучи — чай, випитий на порожній шлунок, пригнічує апетит, і ми відмовляємося від сніданку. А це — найбільше злочин проти нашого здоров’я, яке ми можемо зробити вранці!

Заварювати чай дуже міцним

Золоте правило: по одній чайній ложці заварки на чашку плюс ще одна – “для чайника”. Якщо зменшити дозу, чай вийде занадто слабким, а якщо перевищити, напій буде містити занадто багато кофеїну. Через це нервна система може прийти в занадто сильне збудження (у найбільш серйозних випадках може з’явитися тахікардія і тремор рук), а надлишок сечогінних речовин призведе до зневоднення організму. Крім того, надлишок танінів у дуже міцному чаї може несприятливо позначитися на роботі кишківника та спровокувати утворення запорів. Тож дотримуйтесь міри!

Пити чай занадто гарячим

Постійне вживання занадто гарячих напоїв призводить до подразнення слизової оболочки горла, стравоходу та шлунка. Регулярні опіки можуть призвести до утворення рубцевої тканини, яка має підвищену сприйнятливість до інфекцій та схильність до утворення злоякісних опухолей. Тож, заваривши чашечку ароматного чаю, дайте напою трохи охолонути!

Пити чай відразу після їжі

Чай, випитий у перші пів години після їжі, погіршує засвоєння білків, а також заважає всмоктуванню багатьох корисних речовин, що містяться у їжі. Найкраще почекати 30-40 хвилин після трапезі, а вже потім випити чашечку чаю, але без цукру та десертів.

Запивати чаєм ліки

Будь-які медикаменти можна запивати лише чистою водою без газу — інакше їх дія може бути ослаблена або навпаки посилена. І в жодному разі не можна приймати таблетки та порошки разом із чаєм: у цьому напої міститься дуже багато активних речовин, багато з яких категорично несумісні з ліками.

Пити вчорашній чай

Чай, що переночував у заварювальному чайнику, не лише збавляється більшості корисних речовин — у ньому ще й активно розмножуються патогенні мікроорганізми, здатні нанести серйозний вред нашому здоров’ю. Якщо свіжий чай — це ліки, то вчорашній — на жаль, справжній яд.

Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!