Більшість із нас із обережністю їдять виноград. Вся справа — у кісточках, що знаходяться всередині ягід. Хоча і трапляються ситуації, коли довільно чи ні, виноград вживають зі всіма “патрохами”. Якщо організм зрілої людини ніяк не відреагує на попадання кісточок у шлунок, то дитячий, може дати реакцію. Але чи так це? Чи це нав’язана думка і звичайний стереотип?

Олія виноградних кісточок, як і самі кісточки – знахідка для організму будь-якого віку. Наприклад, у сфері краси, виноградні ягоди вважають одними з найбільш ефективних основ для обличчя і всього тіла, оскільки таке масло надає шкірі блиску, здорового вигляду і сприяє росту волосся. Процедури на основі свіжих ягод винограду та кісточок, у будь-якому салоні, обійдуться у кругленьку суму, але і бажаний результат не заставить собі чекати, інформує sutura.org.ua

Сьогодні харчова олія з виноградних кісточок — скарб, який не так просто знайти на ринку, але і його вартість досить значна. А як відомо, ті, що шкідливі для організму, завжди коштують у рази менше, ніж корисний продукт. Вся причина у чудодійних речовинах, що містяться у самих кісточках. При цьому їх калорійність не така вже й висока — всього 63 калорії на 100 грамів.

Сюди можна віднести:

  • 72% лінолевої кислоти, яка входитиме до складу Омега-6;
  • 16% олеїнової кислоти, 7% пальметинової кислоти та 1% ліноленової кислоти перешкоджають відкладенню солей та холестерину в організмі;
  • Найбільше в кісточках міститься саме витамину K, E, кальцію і калію, відповідальних за красу, свіжість, молодість і силу кісток;
  • Токоферол теж міститься у виноградних кісточках. Даний елемент впливає на самопочуття, настрій. Якщо в організмі його недостатня кількість, то може активізуватися депресивний стан.

Науково доведено, що кісточки винограду, як листя і самі ягоди, несуть тільки користь організму і всім його відділам, включаючи серце, судини. Недаремно виноград включають у виробництво БАДів, як компонент, що блокує старіння. Але вживання винограду — це скоріше особисте бажання та переносимість, ніж зобов’язання, адже, як відомо, на смак та колір.

Однак, є і ряд хвороб, при яких не рекомендують вживати кісточки, як і сам виноград:

  • Сахарний діабет;
  • Січокам’яні хвороби;
  • Не здоровий стан зубів;
  • Здуття та метеоризм, та інші шлунково-кишкові інфекції.