Чому лапшу швидкого приготування не можна назвати продуктом для здорового харчування.
Використання лапші моментального приготування вважається оптимальним варіантом для тих, у кого немає часу або бажання на приготування повноцінної страви. Існує як мінімум 3 причини, які здатні змусити відмовитися від подібного вигляду «ласощів».
Опасність харчових добавок
Багато любителів лапші моментального приготування впевнені, що якщо такий продукт пройшов сертифікацію, то він є безпечним для вживання. Основна шкода його включення до раціону пов’язана з чисельними харчовими добавками, які виробник включає до складу для посилення смаку та різноманітності лінійки продукції. Вони включають різні види консервантів, підсилювачів смаку та штучних барвників.
Одним із найнебезпечніших компонентів вважається глутамат натрію, який присутній практично у всіх видах лапші. Він використається як ефективний консервант і здатний негативно відбиватися на здоров’ї людини. Добавка заглушає рецептори смаку, призводить до зниження рівня глюкози та посилення почуття голоду. Вона призводить до порушень функціонування нервної системи та погіршує зір.
Порушення роботи внутрішніх органів
У лапші швидкого приготування присутній діацетат натрію, лимонна, оцтова та молочна кислота. Подібні речовини здатні викликати подразнення слизової, провокувати гастрити та виразкові хвороби. Вони виступають справжньою “міною” уповільненої дії і несуть реальну загрозу для людей, схильних до захворювань шлунково-кишкового тракту.
Наявність гострих спецій та приправ також провокує різні патології органів травлення. Нерідко такі інгредієнти сприяють бажанню з’їсти більше через стимулювання апетиту. У лапші швидкого приготування завжди багато солі, що призводить до затримки в організмі рідини та порушення водно-сольового балансу. В результаті у людини з’являються проблеми з тиском, збільшується ризик виникнення набряків та захворювань нірок.
Недостатній вміст корисних речовин
Основним інгредієнтом у лапші швидкого приготування виступає мука з пшениці. Воно відрізняється бідним складом мікронутрієнтів, а при постійному вживанні такого продукту в організмі неминуче виникає дефіцит вітамінів.
До складу лапші входитиме пальмова олія, яка містить багато насичених жирів. Вони провокують утворення атеросклеротичних бляшок, провокують проблеми із судинами та системою кровообігу. Негативним наслідком регулярного харчування таким продуктом може стати розвиток атеросклерозу та тромбозу.
Лапшу моментального приготування не можна назвати продуктом для здорового харчування. Нею можна перекусити у виняткових випадках, але для використання на регулярній основі та включення в постійний раціон вона не підходить.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!