Тільки заради цього варто пити імбирний чай!Передає sutura.org.ua

Навіть любителі кави повинні погодитися, що початок дня з чашкою гарячого чаю — чудовий качан!

Більшість людей, як правило, вибирають зелений чай, який є чудовим варіантом, але ми хотіли б запропонувати ще один корисний напій – імбирний чай.

Імбирний чай дуже корисний для здоров’я, а саме:

Зміцнює імунну систему.

Активне з’єднання імбиру, яке називається гінгерол, володіє сильними антибактеріальними, протигрибковими та протиірусними властивостями. Крім того, імбір також стимулює здатність організму запобігати інфекції, так що це фантастичний засіб лікування грипу та застуди.

Діє як протизапальний засіб.

Потужні протизапальні сполуки імбиру запобігають чисельним недугам і заспокоюють біль у суглобах і м’язах. Крім того, хронічні запалення пов’язані з діабетом, аутоімунними захворюваннями, серцево-судинними захворюваннями, артритом, легеневими захворюваннями та хворобою Альцгеймера.

Покращує роботу мозку.

Регулярне вживання імбиру покращить роботу мозку, а також пам’ять, оскільки він запобігає запалення, апоптоз та окислювальний стрес.

Сприяє поліпшенню кровообігу.

Цей позитивний корінь сприяє правильному потоку крові, оскільки він бореться з маркерами серцево-судинних захворювань, такими як високий рівень холестерину або високий тиск. Тому, імбір ефективно запобігає серцевим нападам та інсультам.

Покращує травлення.

Імбир підвищує всмоктування поживних речовин. Таким чином, його вживання допоможе вам уникнути запору, тошноти, судом, проносу та блювання.

Володіє протираковими властивостями.

Завдяки своїм сильним протизапальним властивостям, імбір неймовірно ефективний у боротьбі проти раку, оскільки він перешкоджає його розвитку та метастазування ракових клітин. Численні дослідження довели, що імбир ефективно захищає від раку шкіри, печінки, січового міхура, молочної залози, легенів, передміхурової залози, лімфоми, раку підшлункової залози та колоректального раку.

Тому було б дуже корисним, якби ви регулярно вживали цей чай.

Отже, вам знадобиться:

· 4 -6 тонких шматочків сирого імбиру

· 1 чашка води

· органічний мед (за бажанням)

· невелика керамічна каструля

Спосіб приготування:

Налити воду в кастрюлю і довести до кипіння.

Потім додайте імбир, але зменшіть вогонь і варіть

    їх протягом 10-15 хвилин.

    Зніміть каструлю з вогню і налийте чай у чашку.

    Додайте мед за смаком.

    Насолоджуйтесь!