Чому шоколад такий корисний для здоров’я

Головна / unsorted / Чому шоколад такий корисний для здоров’я

Виявляється, існує безліч науково обґрунтованих досліджень, що підтверджують переваги для здоров’я високоякісного шоколаду, а точніше за чорного шоколаду. Щоб отримати користь для здоров’я, найкраще споживати необроблений шоколад у його чистому темному вигляді без домішок на зразок кукурудзяного сиропу, гідрогенізованої олії, штучних барвників чи ароматизаторів. Какао в ньому має бути не менше 70%.

Поживні речовини

Якісний чорний шоколад багатий на поживні речовини. У 100-грамовій плитці із 70-85% какао міститься:

  • 11 грамів клітковини;
  • 58% денної норми магнію;
  • 67% заліза;
  • 98% марганцю;
  • 89% міді;
  • також багато фосфору, калію, селену та цинку.

Багато антиоксидантів

Здатність поглинати кисневі радикалі є кількісною оцінкою антиоксидантної активності харчового продукту або його ефективності у боротьбі із шкідливими молекулами під назвою вільні радикалі. Необроблені боби какао володіють високим показником такої здатності. Також чорний шоколад характеризується дуже великою антиоксидантною активністю за рахунок флавонолів та поліфенолів.

Захист шкіри від сонячних лучів

Флавонолі активно захищають шкіру від впливу ультрафіолетових лучів, і вони також сприяють припливу крові до шкірних покривів, тим самим підтримують їхню увлажненность. У тримісячному дослідженні три десятки учасників, які їли темний шоколад із високим вмістом флавонолів, показали підвищену резистентність (200 %) до УФ-променів!

Шоколад покращує розумову активність

Вплив флавоноїдів на мозок людини було вивчено за допомогою функціональної магнітно-резонансної томографії. Висновок був такий: «Отримані результати показують поліпшення реакції (у результаті насичення крові кислородом) у відповідь на когнітивне завдання». Учасники дослідження їли по 150 мг шоколаду протягом п’яти днів.

Він сприяє втраті ваги

Маленький шматочок гарного шоколаду за 15-20 хвилин до прийому їжі запускає сигнал у мозок, який каже про насичення. Крім того, ще один шматок шоколаду після їжі досить довго підтримує відчуття ситості. Іншими словами, шоколад, ужин і знову шоколад будуть сприяти вашому похудненню.

Шоколад підвищує настрій

Він справді допомагає вам відчувати себе бодьоріше і краще, оскільки в ньому є фенілетиламін, гормон вкоханості. Крім любовних почуттів, шоколад також стимулює вироблення ендорфінів- гормонів щастя!

Він також покращує роботу серця

В результаті дослідження 480 дорослих чоловіків було виявлено, що шоколад знижує рівень смертності від серцево-судинних захворювань на колосальні 50 %. Якщо ж ви споживатимете темний шоколад п’ять разів на тиждень, то зменшіть ризик захворіти на 57 %!

Темний шоколад запобігає розвитку діабету

Флавонолі в какао покращують інсулінову чутливість, тобто підтримують в організмі процеси, необхідні для перетворення глюкози (сахару) в енергію. Крім того, люди, які споживали какао, продемонстрували ще й покращення пам’яті.

Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!