Вчені з Національного онкологічного інституту в Мілані встановили, що для жінок макарони набагато шкідливіші, ніж для чоловіків. Такий висновок фахівці зробили після вивчення режиму харчування та медичних карток у 47 тисяч осіб (жінок і чоловіків).

В результаті дослідження з’ясувалося, що у любительок пащі та страв з макаронів гірше працює серце. А що найдивніше, надмірне вживання макаронів викликає у жінок серцево-судинні захворювання вдвічі частіше, ніж у чоловіків.

Вчені вважають, що така особливість пов’язана з тим, що через високу здатність до розщеплення макарони швидко засвоюються – це може призвести до порушення звичного для організму балансу цукру в крові, що безпосередньо впливає на функції серця. А ті, що сердечна м’яз страждає при цьому саме у жінок, фахівці пояснюють впливом специфічних гормонів: процес підвищення рівня глюкози в крові активізується під дією жіночого естрогену, тоді як чоловіча – андроген – його, наоборот, замедлює.

У своєму дослідженні вчені, перш за все, говорять про макарони вищого ґатунку з рафінованої білої муки (такої ж, з якої готується білий хліб). Для організму набагато корисніше макарони, що містять у собі багато клітковини. Проблема в тому, що у магазинах вони зустрічаються досить рідко.