Чим може бути корисна страва кімчі для здоров’я людини

Головна / unsorted / Чим може бути корисна страва кімчі для здоров’я людини

Багато ферментованих страв, особливо кімчі (смачний гарнір, який походить з корейської кухні), дуже недооцінені та часто не беруться до уваги, але насправді вони є одними з найкорисніших харчових продуктів, які потрібно включати до свого повсякденного раціону.

Кімчі – це старовинна страва з квашеної капусти, яка має приємний гостро-сладкий смак. Вона багата на безліч елементів: пробіотики, клітковину, витамини та антиоксиданти. Також у ній надзвичайно низький вміст жиру та цукру. Крім того, кимчі, як було виявлено, покращує здоров’я та допомагає запобігати деяким захворюванням, таким як діабет та гіпертонія.

Що таке кімчі?

Кімчі є невід’ємним елементом корейської кухні. Вона може виступати як інгредієнт у рецепті, але найчастіше її подають як гарнір до трапези. Готують цю страву з пекінської капусти, яку залишають на деяку годину кваситися з гострими інгредієнтами.

Існує безліч рецептів кімчі, і тому вони можуть виглядати по-різному. Зараз кімчі є досить поширеною стравою у всьому світі. Її можна придбати у багатьох супермаркетах та спеціалізованих азіатських магазинах.

Однак більшість корейців воліють готувати цю дуже смачну страву вдома. Це справжній родинний ритуал, коли корейські пані збираються разом і квасять капусту на рік уперед.

Перевага приготування власної кімчі полягає в тому, що ви можете підлаштувати смак під себе, і, як правило, самому готувати набагато дешевше, ніж купувати в магазині. Ми рекомендуємо вам дізнатися про її поживні властивості та користь для здоров’я.

Поживна цінність

Кімчі — це неймовірно корисна, низькокалорійна їжа, багата на клітковину, витамин А, витамин С, а також необхідні для здоров’я пробіотики та антиоксиданти. Як ми вже згадували вище, у ній зовсім немає жиру та білків. Варто відзначити, що кимчі досить солоне, тому не рекомендується з’їдати більше однієї порції на день. Оскільки її зазвичай вживають як гарнір, більшість людей все одно не їсти багато.

Найчастіше, кимчі роблять гострою, як і багато страв у Кореї. Ви можете самі регулювати гостроту, щоб вам було зручно.

Через високий вміст антиоксидантів та пробіотиків кімчі — це неймовірно корисна для здоров’я страва. Вживання квашеної корейської капусти сприяє очищенню шкіри, зміцненню імунної системи та зниження рівня холестерину в крові.

Знижує рівень холестерину

Як було виявлено в одному корейському дослідженні, кимчі має властивість знижувати рівень загального холестерину. Дослідники дійшли висновку, що регулярне вживання кимчі може допомогти нормалізувати склад крові, покращити стан судин і навіть зменшити ризик розвитку атеросклерозу.

Вчені припускають, що аліцин — з’єднання, що міститься в часнику, який є одним із інгредієнтів кімчі, може сприяти зниженню рівня холестерину. Важливий і той факт, що в розсолі міститься величезна кількість корисних для здоров’я ферментів, що виділяються в процесі квашення.

Зменшує резистентність до інсуліну

Доведено, що у пацієнтів з переддіабетом, які вживали кимчі щодня, було менше цукру і показник аналізів глюкози на щастя у них був кращий, ніж у тих, хто не вживав кимчі протягом того ж таки експериментального місяця. Позитивні зміни були особливо помічені серед тих пацієнтів, які дотримувалися дієти з низьким чи помірним вмістом жиру. Вчені дійшли висновку, що щоденне споживання кімчі може полегшити симптоми діабету.

Зміцнює імунну систему

Оскільки кімчі — це складна та ферментована їжа, яка часто містить такі гострі та корисні інгредієнти, як імбир, часник та перець, вона “запозичує” їх властивості. Комбінація антиоксидантів і витамину С гарантує зміцнення імунітету після вживання порції кімчі, особливо під час сезону грипу.

Сприяє травленню

Кімчі допомагає позбутися закріпів і, якщо страву вживати регулярно, то вона нормалізує процеси травлення, здебільшого з тієї причини, що вона багата на клітковину та ферментовані інгредієнти. Говорячи про бродіння, кімчі може також сприяти зростанню кількості корисних бактерій у кишківниках.

Як стверджують фахівці, здорова кишкова флора потрібна не лише для травлення, але й для здоров’я шкіри та, ймовірно, для головного мозку та психічного здоров’я.

Сприяє втраті ваги

Кімчі багата на клітковину і містить дуже мало калорій, тому це відмінна їжа, якщо ви хочете почуватися ситим довгу годину і скинути вагу. Ферментовані інгредієнти та протидіабетичний ефект можуть придушити апетит і заставить вас їсти менше сладких продуктів.

Ефект втрати ваги під час вживання кімчі був підтверджений у дослідженні, яке показало, що ІМТ пацієнтів, які їли гостру квашену капусту протягом місяця, був нижчим, ніж у тих, хто не вживав кимчі.

Може знизити кров’яний тиск

У тому ж дослідженні, в якому розглядався антидіабетичний ефект кімчі, було виявлено, що артеріальний тиск учасників впав після місяця вживання корейської страви. Хоча, звичайно, слід провести додаткові дослідження, що стосуються впливу кимчі на людей, які страждають на гіпертонію.

Запобігає старінню шкіри

Корейські жінки відомі тим, що зберігають квітучий вигляд довгі роки. Нещодавнє дослідження підтвердило, що це пов’язано із системою харчування. Дослідники вважають, що кимчі зменшує окислювальний процес у клітинах і чинить протизапальну дію на організм. Ці результати, між іншим, не обмежуються тканинами шкіри, тому кимчі може навіть надавати загальний омолоджуючий ефект на організм.

Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!