Дієтологіня назвала 5 важливих продуктів для правильного харчування
Американський лікар-дієтолог Барбара Куїнн розповідає про 5 корисних продуктів, які вона завжди радить пацієнтам включати до свого раціону.
Яблука
Продукти з високим вмістом розчинної клітковини відомі своєю здатністю знижувати рівень глюкози та холестерину.
Ягоди
“Я небайдужа до чорниці, але всі види ягід наповнені речовинами, які вчені називають біологічно активними сполуками, які допомагають захистити роботу серця та мозку”.
Вони можуть навіть допомогти полегшити проблеми із кишечником. Насолоджуйтесь ними у свіжому, замороженому чи сушеному вигляді, щоб поповнити свій запас питних речовин на день.
Всі види капусти
Цвітна капуста, поряд з іншими хрестоцвітними овочами, такими як капуста, брокколі та брюссельська капуста, містить речовини, які широко вивчаються на предмет їхньої здатності нейтралізувати токсини, що викликають рак. Вони вважаються некрохмалистими овочами з високим вмістом поживних речовин і клітковини, при цьому з низьким вмістом вуглеводів і калорій.
Яйця
Крім того, що цільні яйця є найбільш засвоюваним високоякісним білком на планеті, вони багаті холіном – поживною речовиною, яка потрібна нашому організму для розвитку мозку, а також для контролю настрою, пам’яті та м’язів.
Виноград
“Я не можу сказати вам, скільки з моїх клієнтів помилково думали, що виноград заборонений, бо він “з високим вмістом цукру”. Чи не обов’язково. Наприклад, півсклянки червоного винограду містить приблизно таку кількість натурального цукру, як невелике яблуко”.
Червоний виноград має додаткові антиоксидантні властивості завдяки своєму червоному пігменту.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!