Дієтологи назвали найбільш корисні види субпродуктів
Дієтологи назвали найкращі та найбільш корисні види субпродуктів, які точно будуть корисні для людського організму.
Що таке субпродукти
Багато хто вважає, що субпродукти – це внутрішні органи тварин. Взагалі їх ділять на дві категорії. До першої відносять печінку, почки, серце, мозок, мову, вим’я, діафрагму і хвості, до другої — легені, вуха, голови, шлунок, ноги та свинячий хвіст.
Зазвичай субпродукти вважають класом нижчим, ніж м’ясо. Але по суті субпродукти теж м’ясо, калорійність нижча, а корисних властивостей у них не менше. Часто з продуктів готують ковбасу, холодець, копченість, консерви, інші страви, паштети, начинки для пирогів.
Корисні види субпродуктів
Печінка вважається найкращим видом. У ній багато вітамінів А, групи В, Е, D, калію, залізу, кальцію, магнію, фосфору, натрію, міді. Мовлення у складі печінки дозволять забезпечити догідну роботу мозку, нірок, зорової системи, покращують стан шкіри, волосся, зубів. Є у печінці недолік — смак і запах, які подобаються далеко не всім. Від них можна позбутися – вимочивши продукт у холодній воді 3-4 години. Краще споживати печінку молодих тварин, вона здатна накопичувати в собі токсини, а шкідливі не потрібні людям.
Легені – Ще корисний вид субпродукту. Нежирні, не такі калорійні, багаті чистим білком та залізом. Вітамінів і мінералів у легенях стільки ж, скільки у яловичій вирізці. Проте вартість набагато дешевша.
У магазині можна вибрати серце тварини – черговий вид субпродуктів. Токсини в органі відсутні, багато білка, заліза, міді, магнію. Ці компоненти роблять серце ефективним для підтримки нормального складу крові, якісної роботи нервної системи, тиску, здоров’я судин. До того ж у серці менше жиру — користь при схудненні.
Не менш корисними будуть нірки, містять багато вітамінів групи В, магнію, міді, калію Однак у складі є чимало холестерину, споживати субпродукт краще з обережністю. Цинк у змісті нірок зробить їх корисними для жіночого та чоловічого здоров’я, шкіри, нігтів. Щоб позбутися присмаку січі та шкідливих речовин, треба витримати почки у підкисленій воді, молоці.
Мізки теж можна сміливо включати у харчовий кошик. Багатство мінералів та нутрієнтів робить їх корисними для шкірного. Пам’ятайте тільки про високий вміст жиру, холестерину.
Мова для багатьох є смачним субпродуктом. Міститиме витамини Е, РР, групи В, залізо, цинк, мідь, калій, кальцій, фосфор, магній. Очевидна користь для здоров’я та багатства смаку.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!