Дієтологи назвали три найкорисніші осінні продукти

Головна / unsorted / Дієтологи назвали три найкорисніші осінні продукти

Початок осені – час насолоджуватися сезонними овочами та фруктами. Лікарі-дієтологи розповіли про найкорисніші плоди, знайомі кожному дачникові і, які продаються у всіх магазинах.

Гарбуз

Гарбуз багатий бета-каротином (завдяки чому він помаранчевого кольору) — у 5 разів більше, ніж у моркви. Насамперед, він сприяє гарному зору, здоров’ю слизових та гарному стану шкіри. Таким чином, можна менше хворіти на респіраторні захворювання, адже слизова бере на собі перший удар. Більше того, гарбаза допомагає зміцнити імунну систему. У ній міститься калій — він допомагає при профілактиці серцево-судинних захворювань і виводити з організму лишню воду. Вітамін А допоможе захиститися від раку шкіри і отримати рівну засмагу — він захищає від агресивного впливу ультрафіолету. Крім цього, гарбаза багата кальцієм, магнієм, цинком, фосфором і йодом. Цікаво, що бета-каротин не втрачає своїх властивостей при термічній обробці, проте до страви для його засвоєння потрібно додати жир (вершкове масло, вершки, рослинну олію, сметану, йогурт, морожене).

Сливи

Сливи багаті на антиоксиданти. Цікаво, що саме яскравість кольору (це відноситься до червоних, фіолетових та синіх рослин) свідчить про те, наскільки продукт містить багато антоціанів — ці сполуки здатні захистити від старіння, оскільки борються зі вільними радикалами. У тому числі вони захищають сердечно-судинну систему від вікових змін.

Сливи допомагають виводити з організму солі важких металів і радіонукліди, вони багаті на клітковину і пектини. Сливи допомагають очистити печінку та знизити рівень холестерину в сосудах. Однак вживати їх варто у сирому вигляді – термічна обробка веде до руйнування витамину С.

Груша

Груша за деякими параметрами може вважатися кориснішою за яблука — у неї нижчий глікемічний індекс, а також вона дає відчуття ситості, на відміну від яблук, органічні кислоти в яких, наоборот, дратують шлунок і призводять до появи почуття голоду.

Калій, магній та пектині, які містяться в грушах, сприяють гарному очищенню кишківника. Зелена груша завдяки в’яжучій дії корисна при діареї. Груші краще вживати у сирому вигляді, але якщо їх запікати, пектині будуть боротися з надлишками холестерину.

Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!