Знижка - 10% на весь медичний одяг по промокоду HALAT5
Дієтологи розповіли про головні відмінності корисних і шкідливих грибів
Усупереч поширеній думці, навіть їстівні гриби можуть нанести вред здоров’ю в певних умовах. Дієтологи розповіли про головні відмінності корисних та вредних продуктів.
Як заявив доктор медичних наук Михайло Гінзбург, є “дикі” та “домашні” гриби, які відрізняються за рівнем користі для здоров’я.
«Вони збільшують кількість клітковини у нашому раціоні за рахунок хітину-пищевого волокна, яке запускає антивікові процеси», – стверджує дієтолог. Зовсім інша ситуація спостерігається з грибами, зібраними в лісі, які при недостатній обробці містять велику кількість токсинів та аллергенів.
У певних випадках їстівні гриби викликають отруєння: Гінзбург пов’язує це з надмірною реакцією у деяких людей. До корисних можна віднести печериці, дощовики, зморшки, трюфелі та білі гриби, тоді як від опеньків варто відмовитися.
Останні мають надто гіркий смак, що викликає проблеми з шлунково-кишкового тракту у дітей і літніх. Нарешті, будь-які типи таких продуктів протипоказані індивідам, які страждають від коліту, гастриту та виразкової хвороби.
Джерело glamour.kyiv.ua
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!