Дієтологи розповіли про шкоду сухих сніданків для деяких груп людей
Багато сімей починають свій день із сухих сніданків, які корисні далеко не всім. Дієтологи розповіли про вред подібної їжі для деяких груп людей.
Навіть здоровим людям не рекомендується регулярно їсти сухі завтраки, які можуть призвести до низки негативних наслідків для організму. За словами дієтолога Анжеліки Дюваль, мюслі, кукурудзяні пластівці та подібні продукти небезпечні для людей із зайвими кілограмами, захворюваннями серця та судин, а також для алергіків.
Крім того, вони містять велику кількість цукру, не тільки псує фігуру, але й підвищує ризик розвитку діабету.
Особливо сухі завтраки шкідливі для дітей, підшлункові залози яких відчувають надмірне навантаження. Стрибки глюкози часто називають причиною емоційної нестійкості, а в парі з силлю – набряків, камінь у почках та пороках серця.
Замість звичних пластівців лікарі рекомендують вживати з ранку продукти з цільних злаків: коричневий рис, крупу фріке, яку виробляють з обсмаженої молодої пшениці зі ще м’якими насінням, а також жито та ячмінь.
Джерело zhenskiy.kyiv.ua
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!