Знижка - 10% на весь медичний одяг по промокоду HALAT5
Для довголіття і здоров’я серця: яку рибу потрібно їсти не рідше двох разів на тиждень
Шлюб жирних кислот омега-3, що у великій кількості містяться у морській рибі жирних сортів, може збільшити ризик смерті. Особливо важливо достатня кількість цього речовини для літніх людей.
Відповідно до Framingham Heart Study – довгострокового медичного дослідження серцево-судинної системи кількох поколінь жителів міста Фрамінгем, штат Массачусетс, США, – низький рівень омега-3 пов’язаний із безліччю проблем зі здоров’ям. Серед них захворювання серця, хвороба Альцгеймера, хвороби очей та багато іншого.
У той же час літні люди, у яких у крові був високий рівень жирних кислот омега-3, за даними FHS, мали більш низький ризик смертності. Він знижувався на 15% у чоловіків та 18% у жінок.
Згідно з даними Американського коледжу кардіології, вживання морської риби не рідше двох разів на тиждень може знизити ризик серцевого нападу та інсульту. Зокрема, рекомендується їсти семгу (лосося) і оселедець, які дуже багаті цим речовиною.
Для оцінки ризику захворювань серцево-судинної системи існує спеціальний індекс омега-3. Це показник балансу поліненасичених жирних кислот в організмі. Його оптимальне значення – 8% та вище.
Як зазначає доктор Майкл Макберні, дослідник з Університету Гвельфа (Канада), в Японії, де індекс омега-3 перевищує 8%, очікувана тривалість життя приблизно на п’ять років більша, ніж у США, де цей показник близько 5%. А, згідно з дослідженням Гарвардської школи громадської охорони здоров’я, люди з високим рівнем омега-3 жирних кислот у крові живуть у середньому на 2,2 роки довше, ніж люди з нижчим рівнем омега-3.
Джерело arguments.kyiv.ua
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!