Знижка - 10% на весь медичний одяг по промокоду HALAT5
Для захисту мозку і проти раку: простий ягідний чай виявився одним з найбільш корисних
Про корисні властивості чаю вчені та медики говорять давно. В цілому він сприятливо впливає на організм людини, а деякі види здатні допомагати у запобіганні та лікуванні різних захворювань.
Одним з найбільш корисних вважається чай з голубини. Його одержують шляхом замочування сушеного листя куща цієї рослини. Справа в тому, що листя так само, як і ягоди, багаті антиоксидантами та питательними речовинами. Цей ягідний чай стане гарним вибором для людей з низьким імунітетом, ризиком деменції, слабкою серцево-судинною системою, хворобами зору та печінки. Згідно з дослідженням, це пов’язано з тим, що лохіна містить велику кількість флавоноїдів, поліфенолів, фенольних кислот та інших речовин.
Підтримка здоров’я серця
У лохіні містяться антоціані, які надають ягоді її темно-синього кольору. Доведено, що підвищене споживання антоціанів знижує ризик серцево-судинних захворювань. Однією з причин хвороб серця є атеросклероз. Однак відомо, що лохіна здатна перешкоджати накопиченню холестерину в судинах та появі інших пошкоджень, пов’язаних з цією хворобою.
Позитивний вплив на мозок
Активні сполуки в чорниці можуть знизити ризик деменції, у тому числі хвороба Альцгеймера, та інших нейродегенеративних захворювань. Вчені з’ясували, що регулярне вживання в їжу продуктів, багатих флавоноїдами, покращує роботу мозку та замедлює зниження когнітивних функцій у старшому віці.
Здатність знижувати ризик розвитку раку
Вчені вивчили корисні властивості голубини та їх вплив на рак. Антоціані, що містяться у цій ягоді та її листі, мають протиопухлинний потенціал. Вони нейтралізують вільні радикалі, які надають руйнівний вплив на організм. Це та інші речовини, якими багата голубина, можуть знизити ризик раку товстої кишки, легенів, грудей та шийки матки.
Поліпшення травлення
За рахунок антиоксидантних властивостей чай з голубини здатний зменшувати запалення у всьому тілі, включаючи травну систему. Також на шлунково-кишковому тракті благотворно впливає великий вміст клітковини в ягоді.
Крім цього, лохіна і чай з цієї ягоди зміцнюють імунітет, завдяки високому вмісту витамину С. Також дослідження показали, що антоціані у складі лохіні допомагають контролювати рівень цукру в крові людям з діабетом іншого типу. А витамин К, що міститься в лохіні, сприяє зміцненню кісток.
Безліч видів чаю мають переваги для здоров’я людини. Протираковими та іншими властивостями відомий чай, який виробляють уже майже 400 років.
Джерело sutura.org.ua
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!