Знижка - 10% на весь медичний одяг по промокоду HALAT5
Для зубів корисний виноград
Було встановлено, що при регулярному вживанні винограду в порожнині рота нормалізується кислотність, а активність бактерий, що руйнують зуби, зменшується на 85%.
Американські дослідники прийшли до висновку, що у виноградній шкірці (а також, можливо, і в насінні міститься висока концентрація речовин-багатофенолів, які виявляють надзвичайно високу ефективність у боротьбі зі шкідливими бактеріями в порожнині рота. На думку експертів, щодня з’їдаючи по 100 г винограду, можна істотно покращити здоров’я своїх зубів та ротової порожнини.
Вчені спостерігали за тим, як впливають конституювання на бактериї streptococcus mutans, що грають головну роль у виникненні захворювань зубів. Саме завдяки діяльності цих бактерий сахароза з’їдених продуктів переходитиме в молочну кислоту, а підвищена кисла среда у ротовій порожнині стає фактором швидкого руйнування зубної емалі. При регулярному вживанні винограду кислотність у порожнині рота нормалізується, а, отже, і зуби страждають значно менше від впливу кислої середовища.
Експерти рекомендують налягати на червоний виноград. Як було встановлено, у червоних сортах винограду багатофенолів, що знищують шкідливі бактериї, міститься на 40% більше порівняно з білими. При цьому вчені нагадують, що бактерії, про які йде мова, сприяють не тільки руйнуванню зубів, але і розвитку таких захворювань, як Менінгіт, пневмонію та порушення роботи серця.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!