Експерти дали п’ять простих порад для зниження ризику діабету
Центри з контролю та профілактики захворювань Великобританії (CDC) визнають переддіабет серйозною недугою. Цей стан не тільки піддає людині ризику діабету іншого типу, але й підвищує ризик серцевих захворювань та інсульту. У CDC відзначають, що людина, яка зіткнулася з цією хворобою, перебуває на “перехресті”. Якщо повернути у бік правильного харчування, то подальше погіршення здоров’я можна зупинити.
Високий вміст клітковини
По можливості слід збільшити у раціоні кількість цільнозернових продуктів, таких як коричневий рис, цільнозернові макарони та хліб. Це пов’язано з тим, що вони досить повільно розщеплюються до глюкози, що запобігає стрибки цукру в крові.
Червоне м’ясо
Червоне та перероблене м’ясо (ковбаси та інше) вредні для здоров’я, вони викликають проблеми із серцем та діабет.
Краще відмовитися від таких м’ясних виробів, як:
• бекон;
• шинка;
• ковбаса;
• свинина;
• говядина;
• ягня.
Корисніше замінити їх на хорошій якості курку чи індичку. Підкреслюється, що запропоновані продукти також є відмінними джерелами білка.
Фрукти та овочі
У деяких країнах відомства охорони здоров’я заохочують перекушування про п’ятий вечір, що складається з фруктів. Вітаміні та мінерали, якими вони багаті, дуже корисні для організму.
Також деякі фрукти та овочі знижують ризик розвитку діабету іншого типу. До них відносяться:
• яблуко;
• виноград;
• ягода;
• шпинат;
• капуста;
• кресс-салат.
“Неважливо, свіжі вони або заморожені, постарайтеся їх просто включити їх у свій раціон”, – порадили представники Diabetes UK.
Здорові жири
Здорові жири можуть забезпечити таку потрібну енергію організму, але не всі вони однакові. Слід звести до мінімуму вживання насичених жирів, таких як олію, які можуть підвищити холестерин у крові.
Замість цього краще вживати:
• несолоні орехи;
• насіння;
• авокадо;
• оливкова олія;
• ріпакова олія;
• соняшникова олія.
Правильні напої
Коли праворуч доходити до втамування жадоби, важливо вибрати корисний напій. За словами вчених, між вживанням газованих та енергетичних напоїв з підвищеним вмістом цукру в крові та ризиком розвитку діабету іншого типу існує пряма зв’язок.
“Намагайтеся не замінювати солодкі напої фруктовими соками чи смузі, оскільки вони також містять велику кількість цукру”, – зазначили медики. Найкраще віддати перевагу звичайній воді, молоку, каві чи чаю.
Джерело dailynews.kyiv.ua
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!