Експерти назвали крупу для нормалізації рівня цукру в крові
Одним із кращих натуральних засобів, що сприяють нормалізації рівня цукру в крові, є крупа булгур – її ефект вчені пояснюють поєднанням великої кількості клітковини та фітонутрієнтів.
Високий вміст цукру в крові загрожує здоров’ю небезпечними порушеннями, включаючи пошкодження кров’яних судин, погіршення роботи серця та нірок. У той же час вживання здорової та корисної їжі може сприяти нормалізації його рівня та захистити від подібних проблем.
Деякі продукти в цьому плані можна вважати ідеальними – вони не тільки допомагають домогтися нормального вмісту цукру в крові, але також виявляють багато інших оздоровчих властивостей. Одним із таких продуктів вчені вважають крупу булгур.
“Булгур-це цільне зерно з мінімальною обробкою, дуже багате на харчові волокна, позитивно впливають на здоров’я серця, втрату ваги, контроль рівня цукру в крові. Кілька досліджень продемонстрували здатність цільнозернових продуктів покращувати загальну чутливість до інсуліну”, – заявили його експерти.
За їх словами, завдяки великій кількості волокон булгур сприяє зростанню корисних кишкових бактерий, що виробляють коротколанцюгові жирні кислоти, які підтримують здоров’я кишечника та правильну травну функцію. Завдяки цій особливості знижується загальна кількість енергії, що поглинається з їжі; таким чином, крупа перешкоджає сплескам рівня глюкози в крові.
До того ж булгур може вважатися ідеальною крупою для підтримки здорового функціонування серця – він містить вражаюче кількість мінералів, що позитивно впливають на стан сердечної м’язи. Лікарі рекомендують вибирати крупу з великим зерном, що потребує довгої варіння.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!