Фахівці перерахували, яких правил гігієни треба дотримуватися на кухні, щоб у спеку не розбушувалися інфекційні захворювання, інформує sutura.org.ua

І для початку нагадуємо, що мінімум раз на тиждень потрібно протирати дезінфікуючими салфетками, всі ручки, вимикачі, дверцята шаф, особливу увагу приділити холодильнику та мікрохвильовій печі.

А також експерти наполегливо радять промивати вентилі кранів після того, як милі коренеплоди, яйця та дошки після сирого м’яса, птиці, риби. На їх поверхні можуть бути збудники таких кишкових інфекцій, як сальмонельоз, дизентерія, гепатит A, збудники вірусних інфекцій, — пояснюють фахівці, а значить вони можуть потрапити з ваших рук і на вентилі кранів. Тому ретельно їх промивайте.

І рекомендують використовувати різні губки для миття посуду, раковини та окремі пластикові щітки для фруктів та коренеплодів. І взагалі краще губками не користуватися, дуже їх складно відмивати. Але якщо звикли, то після використання «рекомендується промити і протягом хвилини прогріти в мікрохвильовій печі». При цьому змінювати губки рекомендується не рідше одного разу на тиждень, тому що після обробки в НВЧ-печі структура губки може змінитися.

А ще щодня міняйте кухонні рушники (жарко, волого, а вдруге там теж шкідливі бактерії оселилися і почали розмножуватися?).