SUTURA

Знижка - 10% на весь медичний одяг по промокоду HALAT5

Фрукти з низьким глікемічним індексом, які можуть бути діабетиками.

Коли мова йде про фрукти для пацієнтів з діабетом, визначальним фактором вибору стає їхній глікемічний індекс (ГІ).

Фрукти для діабетиків – продукт неоднозначно корисний через вміст у них фруктози. Фруктоза є формою натурального цукру, і якщо її вживати занадто багато, це може підняти рівень цукру в крові, чого хворим на діабет якраз потрібно уникати.

Проте, зробивши правильний вибір, навіть діабетики можуть дозволити собі їсти фрукти. За даними, деякі дари природи відрізняються низьким глікемічним показником, і тому можуть бути дозволені (у певній кількості) при діабеті.

Персик. Глікемічний індекс одного середнього персика становить близько 42, що не зашкодить рівню цукру та інсуліну. До того ж плоди персиків багаті на корисні для здоров’я поживні речовини, такі як калій, клітковина, витамини А і С, їх вживання дозволяє залишатися ситим протягом тривалої години.

Вишневе. Показник її ГІ дуже низький – всього 20: це означає, що вишня не викликає швидкого підвищення рівня цукру в крові. Інші її переваги – велика кількість антиоксидантів, витамину С і клітковини, які знижують метаболізм цукру і рятують від його стрибків у крові.

Слива. Крім клітковини та антиоксидантів, вона містить 15 різних витаминами та мінералів. Глікемічний індекс цього фрукта-40.

Апельсин. Один апельсин має відносно низький глікемічний індекс (близько 40-43) і, завдяки клітковині, повільно перетравлюється – це забезпечує лише поступове підвищення рівня глюкози у крові.

Яблука. Їх несолодкі сорти також володіють невисоким глікемічним навантаженням і підходять діабетикам. Крім того, яблука містять пристойну кількість необхідних вітамінів і мінералів, а також велику кількість клітковини, яка перешкоджає швидкому засвоєнню цукру.

Джерело sutura.org.ua

Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!