Гастроентеролог: чому потрібно відмовитися від сладких каш на завтрак
Лікар-гастроентеролог пояснила, чому не варто снідати кашами.
За словами медика, саме завтрак формує харчові реакції організму на весь наступний день. А каші, якщо вони з сахаром чи фруктами, піднімають рівень глюкози та інсуліну, через що у людини потім частіше прокидається голод і бажання з’їсти солодке.
– Ніяких каш на завтрак та жодних фруктів. Тим більше ніяких “на завтрак хоч торт”, – наголосила лікарка.
На завтрак потрібно їсти білок, інакше «не буде мотивації, цілеспрямованості та іншого», додала вона. Лікар рекомендує розпочинати день з омлету, паштетів, бутербродів з рибою або овочів з м’ясом.
Як повідомлялося раніше, медики запропонували просту страву для завтраку, яке допоможе збалансувати рівень цукру в крові та уникнути його стрибків протягом дня.
Це звичайна яєчня – ситний білковий варіант. Найкраще приготувати омлет чи яєчню-базіку з додаванням овочів, наприклад, помідорів, кабачків, болгарського перцю.
Британський тренер з фітнесу Аарон Браун теж радить їсти на завтрак білки: нежирні молочні продукти, м’ясо птиці, рибу та морепродукти. За його словами, завтрак з яєць з будь-якими овочами сприятиме зниженню ваги.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!