Головний овоч української кухні виявився небезпечним при високому тиску
Головна опасность гіпертонії полягає в тому, що постійний тиск створює сильне навантаження на стінки сосудів, через що артерії тверднуть і звужуються.
В результаті серцю доводиться працювати більше, щоб продовжувати перекачувати дах у потрібному кількості. Цей процес, у свою чергу, підвищує ризик сердечного нападу.
З’ясувалося, що вплинути на тиск може улюблена багатьма картопля. До такого висновку дослідники з Гарвардської медичної школи прийшли після вивчення стану здоров’я понад 187 000 чоловік, які включали до свого раціону картопляні страви.
Вони виявили, що ризик високого тиску був на 11% вище у тих, хто з’їдав чотири і більше порцій картопля на тиждень.
На думку вчених, вся справа у високому глікемічному навантаженні продукту (вплив углеводовмісної їжі на концентрацію глюкози у крові після їжі). Точний механізм впливу овочів на кров’яний тиск поки не встановлений.
При цьому одним із кращих продуктів для боротьби з гіпертонією вважається буряк. Овочі можна вживати не тільки у вареному вигляді, але і робити з нього соки. При цьому відварювати продукт рекомендується у шкірці, щоб не губилися корисні властивості.
Джерело news24.in.ua
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!