Яйця не можна їсти більше 3 штук на тиждень.

Головна / unsorted / Яйця не можна їсти більше 3 штук на тиждень.

Багато років дослідники сперечаються щодо користі та шкоди вживання в їжу яєць для здоров’я людини. Думки експертів щодо того, скільки яєць потрібно або можна їсти на тиждень, найчастіше сильно відрізняються.

Згідно з результатами нового дослідження американських учених, два-три яйця на тиждень — оптимальний для здоров’я варіант. Якщо їсти яйця частіше, це може призвести до підвищення рівня холестерину в крові, що загрожує проблемами в роботі серцево-судинної системи, стверджують вчені.

У дослідженні американських вчених взяли участь 30 тисяч осіб, дані збиралися протягом 17 років.

Опасность надмірного споживання яєць для здоров’я пов’язана з високим вмістом холестерину в яєчному жовтку. У середньому у жовтку великого яйця міститься приблизно 185 міліграмів холестерину. Американські вчені дійшли висновку, що вживання 300 міліграмів холестерину на день підвищує ризик виникнення серцево-судинних захворювань на 17%, а передчасної смерті — на 18%.

Вживання 3-4 яєць на тиждень, згідно з дослідженням, підвищує ризик виникнення серцево-судинних захворювань на 6%, а ризик передчасної смерті – на 8%.

Якщо їсти по два яйця на день, то, як стверджують вчені, ризик розвитку серцево-судинних захворювань зростає відразу на 27%, а ризик передчасної смерті — на 34%.

У цьому дослідженні не враховувався вік учасників, рівень їх фізичної активності, а також наявність або відсутність такої шкідливої ​​звички як куріння.

Також вчених не цікавило питання наявності високого артеріального тиску у учасників дослідження.

“Наше дослідження показало, що якщо два людини харчуються однаково, але з’їдають різну кількість яєць, то у того, хто з’їдає більше яєць, ризик заробити хворобу серця вище, ніж у того, хто з’їдає менше цього продукту”, — каже співавтор дослідження Норіна Аллен.

Вона радить зупинитися на 2-3 яйцях на тиждень, а також рекомендує тим, хто не може з якихось причин слідувати пораді вчених, віддавати перевагу білку і з’їдати менше жовтка, де в основному і міститься холестерин.

Втім, у минулому році були опубліковані результати дослідження британських учених, які прийшли до висновку, що вживання в їжу хоча б одного яйця на день знижує ризик серцево-судинних захворювань.

І пояснюють це тим, що яйця — один із найбільш насичених за змістом корисними речовинами продуктів харчування. У яйцях міститься багато білка, витамини A, D, B і B12, а також лютеїн та зеаксантин, що сприяють зміцненню зору.

“З’їдати одне або навіть два яйця на день — це здорово. Не треба їх боятися”, — вважає доктор Френкі Філіпс із Британської дієтологічної асоціації.

Він, правда, попереджає — яйцями не варто зловживати, як і будь-якою іншою їжею. У них багато білка, а надлишок білка в організмі створює лишнє навантаження на почки.

Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!