Як їх застосовувати, щоб отримати величезну користь?

Головна / unsorted / Як їх застосовувати, щоб отримати величезну користь?

Виноград – одне з найдавніших рослин на Землі. Згадки про виноградну лозу та її плоди неодноразово зустрічаються у Біблії — Старому Завіті. Наразі відомо близько 250 сортів цього рослини.

Виноград – це смачні та корисні ласощі, десертна ягода. У ньому міститься багато цукрів — глюкози та фруктози, але не лише в цьому користь чудової рослини.

Виноград – це джерело таких речовин, як:

  • витамини А, З, У, До, РР, групи B;
  • макроелементи та мікроелементи — калій, магній, марганець, залізо, кобальт, фосфор;
  • амінокислоти (джерело білка);
  • органічні кислоти;
  • пектіні і т.д.

У свіжій ягоді винограду корисно все — починаючи від шкірки плодів до кісточок. Шкірочка винограду особливо корисна у темно-синіх сортів, оскільки містить антоціані (природні пігменти та сильні антиоксиданти). Поряд із цими речовинами є у винограді та пектині. Всі ці компоненти перешкоджають розвитку раку в організмі.

У виноградних кісточках міститься лінолева кислота, витамин Е, Омега-кислоти та речовина ресвератрол. Ресвератрол — фітонутрієнт, що допомагає зміцнити серце та судини, зменшити ризик розвитку хвороби Альцгеймера та онкологічних захворювань.

Через те, що в організмі людини кісточки винограду перетравлюються лише частично, можна і потрібно вживати в їжу масло виноградних кісточок. Тільки не косметичну, яка продається в аптеках, а харчову.

Олія холодного віджиму має янтарний або світло-зелений колір, має приємний аромат, який нагадує вам аромати свіжої пасхальної випічки (саме такі асоціації викликає олія). Ця олія корисна діабетикам, тому що вона не містить цукру, але має багато корисних властивостей, як і у виноградної ягоди.

Виноград багатий калiєм i магнiєм, що зміцнюють сердечний м’яз, але особливо багато цих елементiв у висушених плодах — зюмiнках. Ізюм можна вживати цілий рік, він продається у нас у достатньому асортименті, але, звичайно ж, не варто забувати і про високий вміст цукру в ньому. У невеликих кількостях зюмки корисні всім. Світлі сорти цього продукту – джерело калію та фосфору, а темні – заліза та марганцю.

Є в народній медицині лікувальні рецепти на основі изюмів

Відвар з изюма

Складові:

  • 200 г изюмів;
  • 0,5л води.

Готувати відвар краще з вечора, щоб до ранку засіб був готовий.

Ізюм ретельно промити під проточною водою. Довести до кипіння 0,5 л води і всипати в неї зюм. Проварити протягом 20 хвилин. Залишити відвар зюм настоюватися на ніч при кімнатній температурі.

Пити вранці натощак по 1 склянці теплого настою. Ягоди можна використовувати в їжу – додати в кашу або начинку для пирога, млинчиків.

Цей засіб очищає печінку, знімає запалення, насичує організм калієм, магнієм.

Молоко з родзинками при застуді, грипі

Складові:

  • 50 г изюмів;
  • 1 склянка молока;
  • 1 яєчний жовток;
  • 1 ст. ложка меду.

Ізюм подрібнити у блендері або пропустити через м’ясорубку. У гаряче молоко (50-60 градусів) додати зюм, яєчний жовток і 1 ложку меду. Приймати у сезон застуд.

Ізюм для лікування суглобів

Складові:

  • 1 ст. л. изюминок;
  • 1 ст. л. меду.

При хворобах суглобів щодня вживайте мед та зюмки за такою схемою: один день за 2 години до завтраку з’їдайте 1 ст. л. меду, але в інший день — 1 ст. л. изюминок. Чергуйте дні, коли їсте зюм і мед, поки не з’їсте по 1 кг того і іншого продукту.

Виноград та изюм можна віднести до списку найкорисніших продуктів, які нам подарувала природа. Вживайте їх для гарного самопочуття та настрою!

Але не забувайте перед цим проконсультуватися зі своїм лікарем, щоб уникнути небажаних наслідків для здоров’я.

Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!