Значна кількість калію, що входить до складу бананів та авокадо, сприятливо впливають на стінки кров’яних судин, захищаючи їх тим самим від розвитку атеросклерозу, передає sutura.org.ua Таку заяву зробили вчені у статті, опублікованій в одному з наукових журналів.

Американські вчені фахівці з університету Алабамі в Бірмінгемі провели дослідження, згідно з яким прийшли до висновку, що присутність у раціоні харчування бананів та авокадо дозволить скоротити ризик розвитку у людини атеросклерозу.

Як заявляють експерти, згідно зі статистикою ВООЗ, супутні серцеві та судинні захворювання вважаються однією з головних причин розвитку інфарктів, а також зумовлених ними летальних випадків у переважної частини держав по всьому світу. У тому випадку, якщо стінки артерій містять недостатньо калію, обсяги якого переважають в авокадо і бананах, вони починають свій стрімкий розвиток у розмірах, а потім накопичують жир і наночастинки солей кальцію.

Експеримент на мишах в умовах лабораторії теж додав, що якщо вживати багаті на калій продукти, то можна звести до мінімуму ризики, пов’язані з атеросклерозом. Крім зазначених фруктів харчуватися слід і арбузами, картоплею та бобами.