Даруємо знижку -10% по промокоду HALAT5
Як організм сигналізує, що ви їсте забагато цукру, і чим це загрожує
Сахар. Сладкий друг, але чи друг? Вам може здатися, що ви їсте мало сладкого, тому що ви оцінюєте тільки кількість з’їдених конфет, не звертаючи уваги на інші, не менш солодкі продукти. І це погано. У певний момент організм перестає справлятися з кількістю цукру, починаючи різними способами подавати сигнали. Розповідаємо, на що звертати увагу.
Ви набираєте вагу
Ожиріння – поширена проблема по всьому світу. Одним із найголовніших винуватців вважається сахар. Особливо непомітно він робить своє діло у сладких напитках: соках, газованій воді, сладких чаях – всі вони насичені фруктозою, сахаром. Надмірне вживання цукрових продуктів може призвести до накопичення вісцерального жиру, інформує sutura.org.ua
У вас часто бувають прищі та висипи
Не секрет, що вживання великої кількості цукру дійсно погано відбивається на шкірі. Більше того, сип може виникати не тільки на обличчі, але і в зоні декольте, а також на лобі.
Ви часто втомлюєтеся
Запам’ятайте, як мантру, що, якщо ви звикли снідати чимось сладким (будь то тортик або сладкий сирок або розчинна кашка), результат буде однаковим – в організмі швидко зросте рівень цукру, потім він швидко впаде, а голод знову повернеться. У підсумку, ви швидко почнете відчувати себе втомленими і пригніченими, бо необхідної енергії сладкий завтрак не принесе.
Ви відчуваєте надмірний голод
Причиною цього є нестача інсуліну, що може означати цукровий діабет 1 або 2 типу. Під час нестачі інсуліну організм не в змозі нормально переміщати молекули глюкози з крові в клітини, де вони використовуються як паливо для клітинних процесів.
Ви дратівливі частіше за звичайне
Високий рівень цукру в крові, як не парадоксально, спричиняє депресію. Людині складніше ясно мислити, вона швидше втомлюється, апатична, безініціативна.
Найчастіше піддаєтеся простудним та іншим захворюванням
Коли рівень глюкози в крові залишається хронічно високим, це погіршує функцію лейкоцитів, які є основною ланкою імунітету, що призводить до нездатності боротьби з інфекціями. Тому ви можете частіше хворіти на простудні захворювання, і вони частіше, ніж раніше, можуть закінчуватися бактеріальними ускладненнями, а рани та порізи на шкірі можуть швидко нагноюватися.
Порушення роботи кишечника, часті загострення хронічного циститу та гінекологічних захворювань
Що об’єднує ці, на перший погляд, не пов’язані між собою захворювання? Їх об’єднує мікрофлора! Вона формується в кишечнику і складається з “хороших” мікроорганізмів (біфідо- і лактобактерій) та умовно-патогенних (дріжджів, бактерій). Ви здивуєтесь, але бактериї та дріжджі люблять харчуватися сахаром. Чим більше цукру в кишечнику, тим активніше розвивається умовно патогенна мікрофлора і порушується нормальний біоценоз кишечника, а слідом за мікрофлорою кишечника порушується співвідношення корисних і умовно шкідливих мікроорганізмів на слизовій сечовидільній системі, що призводить до порушення роботи кишечника, частих загострень хронічних захворювань сечостатевої системи. , молочниці).
Що ще може говорити про підвищений рівень цукру в крові?
- Хронічний запор чи хронічна діарея.
- Головні болі.
- Суха і свербляча шкіра.
- Порушення роботи кишечника, часті загострення хронічного циститу та гінекологічних захворювань.
- Повільне загоєння порізів та ран.
- Складності зі схудненням навіть при заняттях спортом.
Чим загрожує надмірне вживання цукру?
- Збільшується ризик виникнення ракових захворювань.
- Збільшується ризик виникнення ускладнень вже наявних серцево-судинних захворювань.
- Збільшується ризик виникнення цукрового діабету.
- Ускорюється процес старіння шкіри.
- Погіршується стан зубів.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!